• Головна
  • Новини
  • Росія ще не "розіграла" мовну і релігійну карту в Україні, – Грицак...

Росія ще не "розіграла" мовну і релігійну карту в Україні, – Грицак

09.10.2018, 09:55

Російські спецслужби готуються до масштабної дестабілізації ситуації в Україні на національному, мовному та релігійному підґрунті.Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак у Лондоні під час виступу на форумі "Ukrainian week in London", який транслював телеканал "Прямий".

Російські спецслужби готуються до масштабної дестабілізації ситуації в Україні на національному, мовному та релігійному підґрунті.

Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак у Лондоні під час виступу на форумі "Ukrainian week in London", який транслював телеканал "Прямий".

"Агенти російських спецслужб у громадсько-політичних структурах ініціюють провокації на національному та релігійному підґрунті. Я скажу відверто, Росія ще не зіграла релігійну та мовну карту до кінця.

Зараз в зв’язку з взяттям українським керівництвом курсу на отримання Томосу та автокефалії української православної церкви, незалежної від Москви, ви не уявляєте, які йдуть атаки. Атаки (здійснюються) на тих, хто причетний до цього процесу, та навіть на СБУ", - розповів голова СБУ.

Він додав, що українські силовики не були готові до агресії Російської Федерації.

"Станом на 2014 рік в Україні існувало понад 600 проросійських організацій – культурологічних, релігійних, спортивних та інших товариств. Одним натисненням кнопки вони всі активізовувалися. І коли ми вже активно воювали на сході, розроблявся проект "Бессарабія" зі створення другого фронту, зі створення так званої "Бессарабської народної ради", - додав Грицак.