• Головна
  • Новини
  • Депутати екс-«регіонали» попросили Патріарха Варфоломія зачекати з автокефалією...

Депутати екс-«регіонали» попросили Патріарха Варфоломія зачекати з автокефалією

23.09.2018, 12:58
Депутати екс-«регіонали» попросили Патріарха Варфоломія зачекати з автокефалією - фото 1
У п’ятницю, 21 вересня, кілька нардепів Верховної Ради направили відкрите звернення до Святішого Патріарха Варфоломія, в якому закликали «максимально зважити майбутній історичний крок, щоб уникнути політичних спекуляцій» на тему автокефалії.

У п’ятницю, 21 вересня, кілька нардепів Верховної Ради скерували відкрите звернення до Святішого Патріарха Варфоломія, в якому закликали «максимально зважити майбутній історичний крок, щоб уникнути політичних спекуляцій» на тему автокефалії.

Про це повідомляє zaxid.net. П’ятеро нардепів вважають, що поспішне прийняття рішення про «надання автокефалії» бентежить більшість православних в Україні.

«Вони не розуміють поспішності процесу і засмучені відсутністю Вашого діалогу з УПЦ. Разом із тим вони чітко бачать греко-католицькі «локомотиви» в центральних органах влади України, що везуть Томос Вашої Святості Україні, як «агітаційний лист» до президентських виборів. Не хотілося б, щоб історична можливість автокефалії і Ваше світле прагнення були забруднені промовами кандидатів у Президенти і використані ними в корисливих цілях», - заявили депутати.

Варто зазначити, що авторами звернення є нардепи Андрій Деркач, Яков Безбах, колишній губернатор Львівщини Василь Горбаль, Григорій Смітюх і Андрій Шипко.

Четверо останніх є колишніми членами «Партії Регіонів», деякі з них були помічені у проросійських поглядах.

Григорій Смітюх, зокрема 15 грудня 2013 року на провладному мітингу на Європейській площі у Києві закликав людей звернутися до російського президента Володимира Путіна по «допомогу».

Безбах 18 січня 2018 року був одним з 36 депутатів, що голосували проти Закону про визнання українського сувернітету над окупованими територіями Донецької та Луганської областей.

Андрій Шипко, за інформацією деяких ЗМІ, лобіював передачу органного залу в Дніпрі представникам УПЦ МП.

Також вищезгадані народні обранці фігурували в голосуваннях за скандальні Харківські угоди і «закон про диктатуру».