МЗС Росії: УПЦ МП зазнає "небувалих гоніннь"

22.09.2018, 08:34
МЗС Росії: УПЦ МП зазнає "небувалих гоніннь" - фото 1

Українська Православна Церква Московського патріархату зазнає "неймовірних утисків". Про це 21 вересня у Варшаві на закритті наради з розгляду виконання зобов'язань у сфері людського виміру ОБСЄ заявив представник міністерства закордонних справ (МЗС) РФ Григорій Лук'янцев

Українська Православна Церква Московського патріархату зазнає "неймовірних утисків". Про це 21 вересня у Варшаві на закритті наради з розгляду виконання зобов'язань у сфері людського виміру ОБСЄ заявив представник міністерства закордонних справ (МЗС) РФ Григорій Лук'янцев, повідомляє видання Гордон.

"Небувалих гонінь зазнає канонічна УПЦ. Її священнослужителі та парафіяни практично щодня стикаються з проявами насильства, ненависті, спробами силового захоплення храмів. Під це поспішно підверстують і відповідну правову базу. Країна, по суті, стоїть на межі релігійного розколу", – сказав він.

За словами російського дипломата, низка держав "підштовхує Україну до цієї межі, зокрема через грубе втручання у справи церкви".

"Профільні структури ОБСЄ, зокрема її спеціальна моніторингова місія на Україні, повинні тримати ці питання в центрі своєї уваги", – вважає Лук'янцев. Він виступив проти надання автокефалії Православній Церкві в Україні, заявивши, що наслідки "можуть бути просто катастрофічними".