• Головна
  • Новини
  • Президент Чорногорії назвав Сербську Церкву «кулаком імперських інтересів Росії»...

Президент Чорногорії назвав Сербську Церкву «кулаком імперських інтересів Росії»

19.09.2018, 12:45
Президент Чорногорії назвав Сербську Церкву «кулаком імперських інтересів Росії» - фото 1
Президент Чорногорії Міло Джуканович звинуватив Сербську Православну Церкву і особисто Патріарха Іринея в створенні напруженості на Балканах.

Президент Чорногорії Міло Джуканович звинуватив Сербську Православну Церкву і особисто Патріарха Іринея в створенні напруженості на Балканах.

Виступаючи в ефірі державного телебачення, глава республіки знову піддав критиці недавню заяву сербського Патріарха, який порівняв становище сербів в Чорногорії з часом фашизму і османського ярма, повідомляє REGNUM.

«Він в черговий раз довів, що Сербська Православна Церква є основним провідником великосребского шовінізму в регіоні і в Чорногорії. Вона служить ударним кулаком ідеологів Великої Сербії і імперських інтересів Росії на Балканах. Все це потребує дуже пильної уваги з боку чорногорської держави у майбутньому», - заявив Міло Джуканович.

Нагадаємо, в липні Патріарх Іриней в інтерв'ю чорногорському виданню «Дан» порівняв становище сербів в Чорногорії зі статусом, який вони мали в фашистській незалежній хорватській державі в роки Другої світової війни. Він також назвав немислимими для XXI століття загрози чорногорських офіційних осіб забрати майно Чорногорсько-приморської митрополії Сербської Православної Церкви і пообіцяв, що Церква захистить митрополію усіма доступними засобами.

Коментуючи слова Патріарха, Міло Джуканович пізніше заявив, що питання майна митрополії буде вирішене відповідно до «кращих міжнародних стандартів» щодо захисту прав людини в рамках підготовлюваного в країні «Закону про свободу віросповідання».