• Головна
  • Новини
  • Деякі українські політики чинять перешкоди отриманню Томосу, - АП...

Деякі українські політики чинять перешкоди отриманню Томосу, - АП

09.09.2018, 09:58
Деякі українські політики чинять перешкоди отриманню Томосу, - АП - фото 1
В Адміністрації президента нарікають, що окремі українські політики чинять перешкоди створенню Єдиної Помісної Православної Церкви.

В Адміністрації президента нарікають, що окремі українські політики чинять перешкоди створенню Єдиної Помісної Православної Церкви.

Про це заявив заступник глави АП Костянтин Єлісєєв в інтерв’ю BBC News Україна, повідомляє Українська правда.

"За підсумками контактів президента та останнього візиту делегації Вселенського Патріарха до України, є розуміння того, що рішення про надання Томосу є незворотнім. Інше питання - коли це станеться", – каже Єлісєєв.

Він наголосив, що ця справа потребує об'єднання всієї української влади та політиків.

"На жаль, часові рамки іноді можуть перенести не через Вселенського Патріарха, який демонструє повну рішучість та підтримку, а через українських політиків. Вони, переслідуючи політичні виборчі цілі, намагаються переконати окремих Патріархів у необхідності відкласти Томос", – каже заступник голови АП.

Єлісєєв наголосив, що Україна ніколи ще не була так близько до отримання рішення про Томос. З іншого боку, потрібно обережно ставитися до заяв про часові рамки. Оскільки Москва задіяла потужні важелі протидії.

"Для Кремля це питання життя і смерті самої ідеології так званого "Русского міра". Тому сьогодні включилися досить потужні, в тому числі фінансові, важелі тиску і впливу російської сторони на церковні інстанції", – каже посадовець.

"Ми розуміємо, що чим далі у даті відкладається це рішення, тим більше шансів у РФ протидіяти процесу... Але треба спокійно, зважено і в повній суспільно-політичній єдності працювати на прискорення строків отримання Томосу", – наголосив Єлісєєв.