Священик РПЦ закликав Росію війною знищити Україну

07.09.2018, 17:15
Священик РПЦ закликав Росію війною знищити Україну - фото 1
Російський священик Всеволод Чаплін виступив за створення «Новоросії» та розгорнення війни. За його словами, при цьому не варто боятися Заходу, адже він все одно програє.

Священик Російської Православної Церкви Всеволод Чаплін опублікував на своїй сторінці у соцмережі черговий пост у стилі роспропаганди. Так він навів слова радника президента Росії Сергія Глазьєва, який назвав стратегічною помилкою відмову від звільнення всієї історичної «Новоросії». Мова йде про захоплення українських територій у 2014 році. Новину передає «Преса України».

Чаплін.png

«Ми повинні були звільнити весь Південний Схід. Чому не звільнили? Я думаю, це результат західної провокації. Західні лідери дали зрозуміти нашому керівництву, що вони визнають Крим російським. Але якщо буде Російська весна тривати далі, і інші регіони будуть приєднуватися до Росії, буде світова війна. Це був блеф», - заявляв Глазьєв.

За словами Чапліна, війна заради миру це хороша практика і він не розуміє, чому є люди, які проти неї. Зокрема, ті, які бояться дій Заходу. Він також нагадав про рішення імператора Миколи II вступити в Першу світову війну.

«До сих пір бояться конфлікту з Заходом? Він може блефувати скільки завгодно - але навіть якщо зважитися на велику війну, ми отримуємо вічне життя, а вони пекло. Що втрачати? Треба, нарешті, згадати найкраще діяння Імператора Миколи Олександровича - вступ в Першу світову війну. Воно показує: честь і захист ближніх - набагато важливіше земного життя. Зворотня логіка дурна і жахлива. Сьогодні цю логіку потрібно зовсім відкинути», - заявив він.

Як повідомлялось раніше, пропагандист Кремля Всеволод Чаплін заявляв, що цар Микола ІІ врятував Сербію від знищення, а тепер Росія "рятує" українців.