• Головна
  • Новини
  • ФСБ РФ застосує "силовий" інструмент, аби запобігти наданню Томосу Україні - Тимчук...

ФСБ РФ застосує "силовий" інструмент, аби запобігти наданню Томосу Україні - Тимчук

29.08.2018, 09:49
ФСБ РФ застосує "силовий" інструмент, аби запобігти наданню Томосу Україні - Тимчук - фото 1
Російська влада і Церква більше не вірять у те, що їм вдасться запобігти наданню Томосу про створення Єдиної Помісної православної Церкви в Україні підкупами, шантажами та кулуарними домовленостями. Тому спецслужби РФ вирішили застосувати інструмент сили.

Російська влада і Церква більше не вірять у те, що їм вдасться запобігти наданню Томосу про створення Єдиної Помісної православної Церкви в Україні підкупами, шантажами та кулуарними домовленостями. Тому спецслужби РФ вирішили застосувати інструмент сили.

Тимчук.jpg

Про це повідомив ТСН координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук. 

Він розповідає, що і президент Росії Володимир Путін, і керівник РПЦ Кирило розчаровані ситуацією і розуміють, що у разі створення помісної церкви Росії не вдасться чинити такий сильний тиск на Україну під час виборів 2019 року, аби привести до влади своїх людей. 

Саме тому, за словами Тимчука, ФСБ використовуватиме найпопулярніший інструмент - силовий. 

"Так, Кам'янець-Подільська єпархія екзархату РПЦ в Україні організувала Хресний хід в Почаївську лавру. При цьому на паломників "тітушного" виду представники єпархії в Почаєві напнули футболки із закликом "готуватися до війни", - пише Тимчук. 

За  його словами, саме це підґрунтя у своїй риториці використовує Вадим Новинський та інші політики, які підтримують УПЦ Московського патріархату. 

"Крім того, в натовпі несли "православний прапор "ДНР", який проросійські терористи в 2014 році "освятили" в Донецьку і під яким "шахтарі і трактористи" ходили в бій проти "київської хунти"", - додав координатор ІС. 

"Крім того, за інформацією групи ІС, керівництво Одеської єпархії екзархату РПЦ в Україні отримало від секретаріату Московського Патріархату і відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ чергове розпорядження. У цьому розпорядженні йдеться про необхідність більш широко використовувати фактор "політичного православ'я" для подальшого розхитування і дестабілізації соціально-політичної обстановки в регіоні та створення напруженості серед громадськості на релігійному грунті", - пише Тимчук. 

Йдеться про масові акції протесту та непокори на релігійному підґрунті за участю прихожан. Головним організатором таких заходів буде глава патріархального відділу із взаємодії з військовими формуваннями та правозахисними організаціями Одеської єпархії РПЦ в Україні протоієрей Сергій Дмітрієв. 

Проте на результативність проведення таких заходів впливає кількість членів єпархії, які не підтримують радикалізацію обстановки, а також тих, хто підтримує єдину церкву. 

Нагадаємо, хакерське угруповання Fancy Bear, яке пов’язують з російським урядом і яке вважають винним у зламі пошти кандидатки у президенти США Гілларі Клінтон, намагалось отримати приватні листи кількох митрополитів Константинопольської православної Церкви.