• Головна
  • Новини
  • «Готові до війни» почаївські прочани є працівниками охоронних фірм, - митрополит УПЦ КП...

«Готові до війни» почаївські прочани є працівниками охоронних фірм, - митрополит УПЦ КП

28.08.2018, 11:26
«Готові до війни» почаївські прочани є працівниками охоронних фірм, - митрополит УПЦ КП - фото 1
Прочани, які увійшли до Почаївської лаври УПЦ (МП) у чорних футболках із написами «Приготовтесь к войне...», є працівниками приватних охоронних фірм з Хмельниччини та Вінничини.

Прочани, які увійшли до Почаївської лаври УПЦ (МП) у чорних футболках із написами «Приготовтесь к войне...», є працівниками приватних охоронних фірм з Хмельниччини та Вінничини.

Про це у коментарі на Фейсбуці написав митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський УПЦ КП Антоній (Махота).

«Чоловіки в тих чорних футболках є працівниками охоронних фірм приватних. Вони для справи охорони навчені і інструктовані. Для цього хресного походу їх на платній основі набирали з хмельницьких та вінницьких приватних охоронних фірм. Фактично - то їх робота, на те вони і вчились», - зазначив єрарх.

Митрополит УПЦ КП висловив припущення, що з цими паломниками напередодні добре попрацювали:

«Для того щоб вони погодились на хресний хід їм добряче промили мізки «русским миром». Інформація від власника однієї з таких фірм, який є вірним Київського Патріархату».

Самі ж футболки із загрозливими написами, як з’ясувала Релігійна правда, паломникам роздали організатори – представники Кам’янець-Подільської єпархії УПЦ (МП). Про це видання повідомило джерело в місцевих правоохоронних органах.

“Організатори ходи – Кам’янець-Подільська єпархія УПЦ (МП). Поки знаємо, що це так звані “православні хрестоносці”. Футболки їм видали ніби для того, аби виділити їх з загальної маси.

Свою причетність до якихось силових організацій ці чоловіки заперечують, –«Вони жителі сіл Хмельниччини. Зараз проводимо перевірку», - повідомило джерело.

Речник Київського Патріархату архиєпископ Євстратій (Зоря), коментуючи роздачу футболок з написом «Приготовтесь к войне...», зауважив, що саме в Кам’янець-Подільській єпархії Московського Патріархату навесні друкували бланки для збирання підписів у храмах УПЦ (МП) проти Томосу автокефалії, а її теперішній архиєрей раніше був намісником Почаївської лаври.

«Митрополит Федір (Гаюн) - колишній намісник Почаївської лаври та близька довірена особа митрополита Онуфрія (Березовського). З обранням останнього очільником Митрополії МП в Україні, саме Федір зайняв його місце і в Священному Синоді МПвУ, і голови Церковного суду, отримавши сан митрополита», написав на Фейсбуці владика Євстратій.

Як вже інформувала РІСУ, правоохоронці провели профілатктичні бесіди з «готовими до війни» прочанами. Цим паломниками вони порекомендували змінити одяг.