У Росії затримали ще трьох «Свідків Єгови»

22.08.2018, 11:48
У Росії затримали ще трьох «Свідків Єгови» - фото 1
Трьох представників релігійної організації «Свідки Єгови» затримала поліція на російському півострові Камчатка за звинуваченням в екстремізмі.

Трьох представників релігійної організації «Свідки Єгови» затримала поліція на російському півострові Камчатка за звинуваченням в екстремізмі. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Офіційна представниця Слідчого комітету Камчатської області Олена Матафонова 21 серпня розповіла, що подружня пара і літня жінка з містечка Єлізово були затримані за участь у діяльності «забороненої релігійної організації».

У разі визнання винними затриманим загрожує до 10 років ув’язнення, додала Матафонова.

«Свідків Єгови», до яких до заборони в 2017 році зараховували себе понад 170 тисяч людей у Росії (і близько восьми мільйонів у світі), переслідують через їхнє ставлення до військової служби, голосування та світської влади в цілому.

Цього місяця правозахисний центр «Меморіал» у Москві заявив, що після рішення Верховного суду щодо «Свідків Єгови» щонайменше 29 членів цієї релігійної організації були затримані в Росії за кримінальними обвинуваченнями, з них 23 перебувають під вартою, решта – під домашнім арештом.

Як указує «Меморіал», у рішенні Верховного суду немає прикладів порушення будь-яких законів чи правил «свідками Єгови».

У червні Сполучені Штати закликали російську владу випустити десятки людей, яких правозахисні групи вважають політичними в’язнями, включно з членами релігійної організації «Свідки Єгови».

19 червня близько 60 російських письменників, істориків та активістів підписали звернення із закликом до влади припинити переслідування цієї релігійної групи.