• Головна
  • Новини
  • Кримські священнослужителі УПЦ (МП) благословили форум сепаратистів Донбасу, Осетії, Придністров’я...

Кримські священнослужителі УПЦ (МП) благословили форум сепаратистів Донбасу, Осетії, Придністров’я

12.08.2018, 09:51
Кримські священнослужителі УПЦ (МП) благословили форум сепаратистів Донбасу, Осетії, Придністров’я - фото 1

У Криму 3 серпня відбулося урочисте відкриття 12-го щорічного Молодіжно-патріотичного табору-форуму «Крим. Донузлав - 2018». В його роботі беруть участь "молодіжні активісти, представники ряду регіонів і міст військової слави Російської Федерації, народних республік Донбасу, Південної Осетії, Придністров'я і Білорусії, загальною кількістю понад 150 осіб", повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт Кримської єпархії УПЦ (МП).

У Криму 3 серпня відбулося урочисте відкриття 12-го щорічного Молодіжно-патріотичного табору-форуму «Крим. Донузлав - 2018». У його роботі беруть участь "молодіжні активісти, представники ряду регіонів і міст військової слави Російської Федерації, народних республік Донбасу, Південної Осетії, Придністров'я і Білорусії, загальною кількістю понад 150 осіб", повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт Кримської єпархії УПЦ (МП).

В урочистому шикуванні, на запрошення дирекції табору, взяв участь настоятель храму святого Андрія Первозваного УПЦ (МП) п. Новоозерне протоєрей Василь Рудий. Священик відправив молебень перед початком будь-якої справи, окропив присутніх свяченою водою. У вітальному слові отець Василь побажав допомоги Божої і плідних успіхів в роботі табору.

Також з привітанням до курсантів та гостей табору «Донузлав 2018» звернулися депутат Держдуми РФ, герой Росії Володимир Шаманов (включений в санкційні списки ЄС і України).

Традиційно, за командою директора Олега Слюсаренка, курсанти табору розгорнули прапор Перемоги площею 200 квадратних метрів.

У рамках роботи табору-форуму, який позиціонує себе як "форум сучасної російської геополітики" та проходить під девізом "За Росію! За перемогу! За нашу велику Батьківщину!", для його учасників "організували курс лекцій з історії, духовності, політології, соціології, журналістики; спортивні, творчі та громадські заходи ".

Як розповів політолог Володимир Рогов, молодь тут не тільки відпочиває, а й проходить "спілкування зі справжніми героями Новоросії", наприклад Абдуллою, "знаменитим захисником Донецької Народної Республіки з Афганістану". Тут же виступив з лекцією Сергій Глазьєв, радник президента Росії, який координував проведення масових заворушень в Україні і також включений до списку санкцій України.

За словами Рогова, бесіди ведуться не складною "церковно-марсіанською мовою, а нормальною живою, зрозумілою молоді ... тому що цим хлопцям будувати майбутнє народних республік".

Рогов наголосив, що цьогоріч на форум "вперше після перевороту" приїхали учасники із Запоріжжя, Києва, Харкова, Одеси та інших міст України, і таким чином, "ми починаємо закладати основи для відновлення постукраїнського простору - після його звільнення".

До складу делегації "Луганської народної республіки" увійшов "офіційний представник Міністерства внутрішніх справ ЛНР" Олексій Селіванов, екс-співробітник двох Синодальних відділів УПЦ (МП).