Новинський потрапив до бази “Миротворця”

28.07.2018, 14:06
Новинський потрапив до бази “Миротворця” - фото 1
Головний фінансовий донор УПЦ МП та один з лідерів “Опозиційного блоку” Вадим Новинський потрапив до бази “Миротворець”. Його анкета днями з’явилася у розділі Чистилище, інформує «Релігійна правда».

Головний фінансовий донор УПЦ МП та один з лідерів “Опозиційного блоку” Вадим Новинський потрапив до бази “Миротворець”. Його анкета днями з’явилася у розділі Чистилище, інформує «Релігійна правда».

новинский-кириллw.gif

Так, Новинського автори анкети називають “відповідальним за розповсюдження кремлівської пропаганди у вигляді т.зв. «Русского міра» від імені УПЦ (МП)”.

“Противник незалежності українського православ’я від РПЦ країни-агресора. Керує і фінансує діяльність, спрямовану на розпалювання міжконфесійної ворожнечі. Заперечує російську агресію”, – вказано в анкеті.

Вадим Новинський не перший представник УПЦ (Московського Патріархату), хто потрапив до бази “Миротворця”.

Нещодавно там опинився скандальний митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ (МП) Лука через “маніпулювання суспільно-значущою інформацією, розпалювання міжнаціональної та міжконфесійної ворожнечі”. Також автори зазначають, що митрополит є одним з тих, хто протидіє “незалежності українського православ’я від підконтрольної Росії (країна-агресор) РПЦ”.

Трохи раніше до бази потрапили керуючий справами УПМ (МП) митрополит Антоній (Паканич) та єпископ цієї релігійної організації Віктор (Коцаба). Обидвох також звинуватили в антиукраїнській діяльності та протидії створенню Єдиної Помісної Церкви.

Пізніше у Чистилище “Миротворця” додали заступника голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ (МП) протоієрея Миколу Данилевича та одного з найбільших меценатів цієї Церкви донецького бізнесмена Віктора Вишневецького.

Спікер УПЦ (МП) отець Микола потрапив до бази через “антиукраїнську пропаганду, розпалювання міжрелігійної ворожнечі за допомогою підконтрольних інформаційних ресурсів”.

Один з головних спонсорів УПЦ (МП) Віктор Вишневецький, як пише сайт “Миротворець”, бере “участь і фінансує заходи (спецоперації) РПЦ МП щодо недопущення створення в Україні незалежної від Росії (країна-агресор) Єдиної Помісної Церкви”.

Миротворець – це неурядова організація, що займається дослідженням ознак злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.