• Головна
  • Новини
  • Хресна хода МП: Банкову попереджають про можливі провокації за гроші Новинського...

Хресна хода МП: Банкову попереджають про можливі провокації за гроші Новинського

26.07.2018, 10:31
Хресна хода МП: Банкову попереджають про можливі провокації за гроші Новинського - фото 1
Представники громадськості занепокоєні можливими провокаціями під час хресної ходи Української Православної Церкви (Московського Патріархату) у п'ятницю, 27 липня, з метою зриву отримання Томоса про автокефалію.

Представники громадськості занепокоєні можливими провокаціями під час хресної ходи Української Православної Церкви (Московського Патріархату) у п'ятницю, 27 липня, з метою зриву отримання Томоса про автокефалію.

Про це наголошувалося в Укрінформі під час круглого столу, організованого ГО «Всеукраїнське товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка».

«Ми розуміємо, що ця хода, яка передбачена в п'ятницю, може завершитись трагічно для багатьох людей. Ми повинні дати сигнал вжити всіх заходів: варто дати доручення Службі безпеці, іншим структурам, щоб не сталося те, що може бути, і те, що реально заплановане. Вадим Новинський (народний депутат від “Опоблоку” - Ред) приведе до крові зараз, щоб Україні не дали Томоса», - наголосив голова ГО ВУТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка Павло Мовчан.

Він також повідомив, що у середу члени «Просвіти» передали звернення до Адміністрації Президента «з приводу тієї провокації, яка планується у п'ятницю».

У свою чергу, релігієзнавець,член-кореспондент Академії наук України Олександр Саган зазначив, що хресна хода УПЦ (МП) покликана, за його словами, продемонструвати ЗМІ в Україні і за кордоном, що «на сьогодні це нібито велика національна Церква в масштабах всієї України».

Водночас він заявив, що володіє інформацію про те, що УПЦ (МП) планує залучити до своєї ходи і паломників із РФ.

«Чому на такі заходи масово пускаються люди із Росії, які нібито їдуть на паломництво в Лавру саме цього дня. Крім тих богомольних бабусь, скільки ще приїжджає небогомольних хлопців, які, можливо, мають якесь інше завдання, крім релігійного. Є велика небезпека провокацій, які можуть мати і трагічні наслідки», - зазначив експерт.

Учасники круглого столу закликали СБУ та інші правоохоронні органи не допустити провокацій і силових сценаріїв під час хресної ходи, запланованої на п'ятницю.

Як повідомлялося, у Києві 27-28 липня УПЦ (МП) проведе заходи до Дня хрещення Київської Русі-України. Заплановано, що 27 липня на Володимирській гірці у Києві о 13.00 розпочнеться молебень, який очолить Предстоятель УПЦ (МП) Онуфрій. Після цього, о 13.30 розпочнеться хресна хода від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври.

З нагоди відзначення 1030-ї річниці Хрещення Київської Русі УПЦ КП проведе хресну ходу - Молитву за Україну та за Єдину Помісну Українську Православну Церкву 28 липня, яка розпочнеться об 11:30. Маршрут: Володимирський собор - бульвар Шевченка - вулиця Володимирська - Софіївська площа - Михайлівська площа - парк Володимирська гірка.