• Головна
  • Новини
  • УПЦ (МП) лякатиме іноземних послів українською автокефалією, - Тимчук...

УПЦ (МП) лякатиме іноземних послів українською автокефалією, - Тимчук

24.07.2018, 11:28
УПЦ (МП) лякатиме іноземних послів українською автокефалією, - Тимчук - фото 1
За ініціативою Предстоятеля УПЦ (МП) Онуфрія 28 липня в Києві запланована зустріч представників низки іноземних посольств в Україні і православних Церков деяких країн, де їх спробують переконати в нібито небезпеці надання автокефалії Українській Церкві.

За ініціативою Предстоятеля УПЦ (МП) Онуфрія 28 липня в Києві запланована зустріч представників ряду іноземних посольств в Україні і православних Церков деяких країн, де їх спробують переконати в нібито небезпеці надання автокефалії Українській Церкві.

Про це написав у Facebook координатор групи «Інформаційний опір», народний депутат Дмитро Тимчук, повідомляє Укрінформ.

МП.jpg

«Стосовно нового етапу спроб Москви зірвати автокефалію для України. За інформацією групи ІО, розуміючи, що поставлене РПЦ завдання показати масовість шанувальників в Україні УПЦ (МП) з проведенням провокацій під виглядом «фашистів і націоналістів» під час Хресного ходу на честь 1030-річчя Хрещення Русі не матиме серйозного ефекту як в Україні, так і на міжнародному рівні, керівництво УПЦ (МП) разом із посольством РФ в Україні перейшли до наступного етапу", - повідомив він.

Так, за словами Тимчука, за "ініціативою" митрополита Онуфрія, наступного дня після проведення Хресного ходу, 28 липня, на території Києво-Печерської Лаври запланована зустріч представників іноземних посольств в Україні, а саме: РФ, Білорусі, Молдови, Грузії, Греції, Кіпру, Сербії, Македонії, Болгарії і Румунії.

«Крім того, екзархат РПЦ в Україні (УПЦ МП) за вказівкою Москви, окремо запросив на цей захід представників Сербської, Македонської, Болгарської, Грузинської і Білоруської Православних Церков, а також представників Американської Православної Церкви", - додав депутат.

За його даними, у рамках зустрічі пройде обговорення ситуації навколо нібито «неканонічного процесу» надання автокефалії Українській Помісній Православній Церкві.

«Присутніх, згідно з тезами Москви, а також сформованої під час Хресного ходу "потрібної картинки", будуть переконувати в небезпеці такого розвитку ситуації ("загроза розколу світового православ'я", "криваве протистояння в Україні на релігійному грунті", тощо). Головна теза - заклик об'єднатися, щоб "спільними зусиллями зберегти мир на українській землі" - звучить, м'яко кажучи, дивно, в умовах окупації і агресії РФ проти України», - повідомив Тимчук.

Він також виразив надію, що у запрошених на зустріч дипломатів, як і представників світової православної спільноти, вистачить розуміння і здорового глузду, «щоб не танцювати під дудку ФСБ в цьому пропагандистському шоу».

Раніше Тимчук прогнозував збільшення кількості дезинформації з боку проросійських ЗМІ в питанні автокефалії Української Православної Помісної Церкви.