• Головна
  • Новини
  • "Мати помісну Церкву - важливіше, ніж вступ України в НАТО", – Ольга Богомолець...

"Мати помісну Церкву - важливіше, ніж вступ України в НАТО", – Ольга Богомолець

11.07.2018, 13:05
"Мати помісну Церкву - важливіше, ніж вступ України в НАТО", – Ольга Богомолець - фото 1
Ольга Богомолець поставила свій підпис під колективним зверненням депутатів до Митрополита УПЦ (МП) Онуфрія. Українські депутати закликали не протидіяти священнослужителям, які підтримують створення УПЦ.

Ольга Богомолець поставила свій підпис під колективним зверненням депутатів до Митрополита УПЦ (МП) Онуфрія. Українські депутати закликали не протидіяти священнослужителям, які підтримують створення УПЦ, повідомляє «Преса України».

Богомолець.png

Сьогодні, 11 липня, голова комітету парламенту України з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець заявила, що вона долучилась до нардепів, які звернулись до Митрополита УПЦ (МП) Онуфрія. Так, народні обранці закликали його не протидіяти тим служителям, які виступають за перехід з Московського Патріархату до української помісної Церкви після надання їй автокефалії Вселенським Патріархом.

«А таких чимало, від рядових священиків і до представників вищого духовенства. Ставлячись з повагою до всіх віросповідань, конфесій та громадян, які є прихожанами тієї чи іншої церкви, я на перше місце ставлю незалежність нашої держави і силу духу! І вважаю неприпустимим будь-який тиск чи залякування людей за їхнє прагнення жити в реально незалежній державі, яка має свою помісну Церкву!» - написала Богомолець.

За її словами, без помісної Церкви не буде незалежної України. Депутат ВРУ також вважає, що мати помісну Церкву - важливіше, ніж вступ України в НАТО.

«Можна перемогти армію, але неможливо перемогти цілу націю, а тому все вирішує не зброя, а сила духу народу», - підсумувала вона.

Звернення_1.jpg

Звернення_2.jpg