• Головна
  • Новини
  • Священика УПЦ (МП) вигнали з Церкви через пости “майданівського характеру”...

Священика УПЦ (МП) вигнали з Церкви через пости “майданівського характеру”

11.07.2018, 09:30
Священика УПЦ (МП) вигнали з Церкви через пости “майданівського характеру” - фото 1
Священика УПЦ (МП) Олега Горбовського заборонили у служінні. Як йдеться у дописі отця у мережі Facebook, причиною, в тому числі, послужили “пости, які носять “майданівський характер”.

Священика УПЦ (МП) Олега Горбовського заборонили у служінні. Як йдеться у дописі отця у мережі Facebook, причиною, в тому числі, послужили “пости, які носять “майданівський характер”, інформує «Релігійна правда».

Якщо переглянути сторінку отця Олега у вищезгаданій соцмережі , можна зробити висновок, що священик є прихильником ідеї створення в Україні Єдиної Помісної Церкви.

“Всім дякую за молитви! Сьогодні відбулися в терміновому порядку парафіяльні збори при головуванні митр. Августина (Білоцерківська єпархія УПЦ), де було вирішено заборонити мене в служінні, – пише священик. – Запропонували перейти служити в інший храм і при відмові, через невиконання ставленицької присяги, мене заборонили в служінні… Голова адміністративної служби прот. Валерій Яблонський зайшов на мою ФБ-сторінку на зборах і виказав думку, що мої пости носять “майданівський характер”… Наразі прошу Ваших святих молитов за мене, перебуваю в пошуках роботи!”

Олег Горбовський

Нещодавно Запорізька єпархія УПЦ МП позбавила парафії священика Ігоря Савву через проукраїнську позицію. За словами вірян, отець Ігор, зокрема, молився за перемогу ЗСУ та відмовлявся згадувати у Богослужіннях Російського Патріарха Кирила.

На Синоді у травні єпископат УПЦ (МП) попередив митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка), що застосують до нього покарання дисциплінарно-канонічного характеру, якщо він не утримається від публічних виступів. Владика один з небагатьох архиєреїв Московського Патріархату, хто підтримує створення Єдиної Помісної Церкви і сказав про це публічно.