• Головна
  • Новини
  • Керуючий справами РПЦ без дозволу України відвідав окупований Крим...

Керуючий справами РПЦ без дозволу України відвідав окупований Крим

03.07.2018, 11:54
Керуючий справами РПЦ без дозволу України відвідав окупований Крим - фото 1
З 25 по 29 червня 2018 року керуючий справами Московської Патріархії митрополит Санкт-Петербурзький і Ладозький Варсонофій (Судаков) на запрошення митрополита Сімферопольського і Кримського УПЦ (МП) Лазаря (Швеця) здійснив візит до окупованого Криму.

З 25 по 29 червня 2018 року керуючий справами Московської Патріархії митрополит Санкт-Петербурзький і Ладозький Варсонофій (Судаков) на запрошення митрополита Сімферопольського і Кримського УПЦ (МП) Лазаря (Швеця) здійснив візит до окупованого Криму.

При цьому були проігноровані як церковна субординація (запрошення не походить від предстоятеля УПЦ (МП)), так і світські закони України, що обумовлюють перебування іноземних громадян на анексованому Росією півострові, – повідомляє «Релігійна правда».

Крим.jpg

Як повідомляє сайт РПЦ, в аеропорту Сімферополя керуючого справами РПЦ зустрічали митрополит Лазар і «глава Республіки Крим» Сергій Аксьонов.

«Мені вже доводилося бувати на благословенній Кримській землі, – сказав керуючий справами Московської Патріархії, – але для мене велика радість знову помолитися біля мощей великого Божого сповідника – святителя Кримського Луки, якого особливим чином почитали не тільки в Російській Православній Церкві, а й в інших Помісних Церквах. Як і багато православних християн, я вдаюся до молитов святителя, коли мене навідує недуга, і отримую розраду. Дякую вам за надану можливість відвідати святині Криму».

У той же час про це повідомила сама «влада міста».

«Його Вискоопреосвященство проїхав по Кримському мосту, відвідав кафедральний собор Іоанна Предтечі, зустрівся з керівництвом міста та здійснив візит до прикордонного управління ФСБ Росії по Республіці Крим», – відзначають в адміністрації Керчі.

Супроводжував гостя Московської Патріархії керченський владика Платон, єрарх УПЦ (МП), і «начальник відділу з міжнаціональних відносин адміністрації Керчі» С. В. Ворончіхін.

У поїздці керуючого справами супроводжували його заступник архимандрит Савва (Тутунов), співробітники Санкт-Петербурзької єпархії РПЦ і Управління справами Московської Патріархії.

29 червня митрополит Варсонофій відбув до Москви.

Слід зазначити, що усі три кримські єпархії входять до складу самоврядної УПЦ (МП). За церковною субординацією, таким високопоставленим єрархам, як керуючий справами Московського Патріархату, слід отримувати офіційне запрошення на візит в єпархії України з боку предстоятеля УПЦ (МП), а не архиєрея рядової єпархії.