• Головна
  • Новини
  • Новинський чартером привіз «десант» УПЦ (МП) на зустріч з Патріархом Варфоломієм...

Новинський чартером привіз «десант» УПЦ (МП) на зустріч з Патріархом Варфоломієм

23.06.2018, 17:39
Новинський чартером привіз «десант» УПЦ (МП) на зустріч з Патріархом Варфоломієм - фото 1

Депутат Дмитро Тимчук у себе на сторінці у Facebook повідомив, що для для перельоту єрархів спеціально найняли чартер.“І за доброю традицією вояж адептів “руського міра” від українського екзархату РПЦ до Вселенського Патріарха фінансує відомий «патріот України» Вадим Новинський“, – написав він.

Депутат Дмитро Тимчук у себе на сторінці у Facebook повідомив, що для для перельоту єрархів спеціально найняли чартер, інформує «Релігійна правда».

“І за доброю традицією вояж адептів “руського міра” від українського екзархату РПЦ до Вселенського Патріарха фінансує відомий «патріот України» Вадим Новинський“, – написав він.

новинський-УПЦ-.jpg

Необхідність вояжу високих духовних чинів УПЦ (МП) на Фанар, за його словами, обумовлена зривом планів російського агресора щодо недопущення отримання Томосу про автокефалію Української Православної Церкви.

“У Кремлі і керівництві РПЦ починають розуміти дипломатичну незворотність процесу, в результаті чого, в даний час йде перегляд подальшої стратегії з протидії створенню та становленню Української Помісної Православної Церкви, включаючи і радикальний сценарій, про тонкощі яких група ІС повідомляла раніше“, – пише Тимчук.

“Особливий інтерес у цій історії представляє організаційний момент. А саме, виникає питання: представники українського екзархату РПЦ і цього разу будуть пробиватися на зустріч у супроводі «дипкорпусу» країни агресора, як це сталося під час грудневого вояжу митрополита Антонія, протоєрея Миколая (Данилевича) і народного депутата Новинського? Тоді, нагадаємо, «делегацію» зустрічав і супроводжував заступник генерального консула РФ в Стамбулі Дмитро Євдокимов”, – резюмував нардеп.