• Головна
  • Новини
  • ФСБ залучає завербованих українців до боротьби проти автокефалії УПЦ...

ФСБ залучає завербованих українців до боротьби проти автокефалії УПЦ

11.06.2018, 10:46
ФСБ залучає завербованих українців до боротьби проти автокефалії УПЦ - фото 1
Російські спецслужби націлюють раніше завербованих українців до активної участі у заходах на підтримку УПЦ (МП). Про це у себе на Фейсбуці написав Дмитро Тимчук – координатор групи «Інформаційний опір», нардний депутат.

Російські спецслужби націлюють раніше завербованих українців до активної участі у заходах на підтримку УПЦ (МП). Про це у себе на Фейсбуці написав Дмитро Тимчук – координатор групи «Інформаційний опір», народний депутат.

«За інформацією ІС, співробітники ФСБ РФ, які представляють структурні підрозділи цієї спецслужби в Курській області (РФ) вздовж українсько-російського кордону, проводять системну роботу із залучення завербованих раніше на компрометуючій основі українських громадян (одна з категорій - контрабандисти) до активної участі в заходах на підтримку УПЦ (МП) на території України в контексті можливого надання автокефалії Українській Церкві», - зазначив він.

«Також, за наявними даними, в пунктах пропуску на українсько-російському кордоні з боку РФ співробітниками (під прикриттям) і агентурою ФСБ РФ проводяться системні заходи ідеологічної обробки і психологічного впливу на громадян України, особливо жіночої статі похилого віку, які часто відвідують Росію і мають там родичів. Основна теза, яку наводять - це недопущення будь-якою ціною «розколу Церкви» (РПЦ - УПЦ (МП)), що «об'єднує братські слов'янські народи»», - повідомив Дмитро Тимчук.