• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ УПЦ КП Климент: Український активіст в Криму Балух – у важкому стані...

Архиєпископ УПЦ КП Климент: Український активіст в Криму Балух – у важкому стані

02.06.2018, 10:11
Архиєпископ УПЦ КП Климент: Український активіст в Криму Балух – у важкому стані - фото 1
В українського активіста Володимира Балуха, який 19 березня оголосив безстрокове голодування в СІЗО Сімферополя, важкий стан здоров'я. Про це 1 червня Крим.Реалії сказав архиєпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент.

В українського активіста Володимира Балуха, який 19 березня оголосив безстрокове голодування в СІЗО Сімферополя, важкий стан здоров'я. Про це 1 червня Крим.Реалії сказав архиєпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент.

«Стан Володимира важкий. Як себе людина може почувати через стільки днів голодування? Володимир перебуває у фізичному виснаженні. У нього немає сил. Під час судового засідання (31 травня – КР) він постійно пив воду», – сказав владика Климент.

За словами адвоката Балуха Дмитра Дінзе, в підконтрольному Кремлю Роздольненському районному суді 31 травня сторона звинувачення закінчила надавати докази у справі українського активіста Володимира Балуха.

Адвокати наполягали, що це дозволить визначити, чи були удари з боку начальника ІТТ, які могли б спровокувати Балуха на відповідну реакцію.

Нову справу проти Балуха порушили через заяви начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року через незгоду із судовими переслідуваннями, які називає сфальсифікованими.

Суд у Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 гривень).

Іншу справу проти активіста порушили через заяви начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї його будинку.