• Головна
  • Новини
  • Митрополит Онуфрій: Ми повинні молитися за тих політиків, які втручаються у справи Церкви...

Митрополит Онуфрій: Ми повинні молитися за тих політиків, які втручаються у справи Церкви

14.05.2018, 11:53
Митрополит Онуфрій: Ми повинні молитися за тих політиків, які втручаються у справи Церкви - фото 1
Митрополит УПЦ (МП) Онуфрій (Березовський) у недільній проповіді на Рівненщині відповів на запитання вірян про ініціативу українських політиків щодо автокефалії Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

Митрополит УПЦ (МП) Онуфрій (Березовський) у недільній проповіді на Рівненщині відповів на запитання вірян про ініціативу українських політиків щодо автокефалії Церкви,  повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

«До мене, коли я приїхав, підійшли люди і запитали: що сьогодні відбувається в країні з питанням Церкви і що нам робити? — розповів Предстоятель. — Я не буду заглиблюватися в деталі цього процесу, але скажу те, що деякі політики, які не знають до кінця природи Церкви, правил Церкви, не бачать Христа у Церкві (треба підкреслити, що ми любимо цих політиків, але — їм не дано цього), взялися не за свою справу».

Митрополит Онуфрій зазначив, що модель, яку політики сьогодні пропонують, призведе до обмежень УПЦ (МП). Як наслідок — віряни УПЦ (МП) стануть «людьми другого сорту», ще раз згадав про сумну перспективу першоєрарх.

«При цій моделі нам буде важко — якщо не сказати неможливо — зберегти чистоту святої Православної віри. А якщо ми губимо нашу віру, то ми губимо взагалі зміст церковного життя, — продовжив він. — Тому, що завдання Церкви не в тому, щоб досягнути якихось економічних чи соціальних благ, а в тому, щоб привести людину до Христа, привести людину до спасіння».

Митрополит Онуфрій підкреслив важливість збереження православної віри у чистоті.

Як вже інформувала РІСУ, за кілька днів до недільної проповіді Предстоятеля УПЦ (МП), 7-8 травня представники партії "Солідарність жінок України" привезли до Стамбула 10 тисяч зверненнь від вірян УПЦ (МП) проти автокефалії Української Церкви. Делегацію очолила голова партії Галина Суменкова.

Політик разом з дома іншими кур’єрами навіть сфотографулася у стамбульському дворику посеред валіз з паперами для Весленського Патріарха.

4 травня 2018 року до Польщі лобіювати інтереси РПЦ-УПЦ (МП) їздив нардеп від Опоблоку Вадим Новинський. У контексті поставленого з Москви завдання створення «ініціативної групи» з блокування надання автокефалії Українській Церкві політик зустрічався з Митрополитом Варшавським Савою Польської Автокефальної Православної Церкви.

17 грудня той же Новинський у компанії митрополита УПЦ (МП) Антонія (Паканича) та протоєрея Микола Данилевича перебував у Стамбулі, де зустрівся з Вселенським Патріархом. У Туреччині делегацію з України супроводжував заступник генерального консула РФ в Стамбулі Дмитро Євдокимов.

Під час поїздки митрополит Антоній намагався вирішити питання організації візиту в Стамбул Предстоятеля УПЦ (МП) Митрополита Онуфрія і його зустрічі з Вселенським Патріархом Варфоломієм. Народний депутат В.Новинський намагався запропонувати своє "спонсорство" Вселенському Патріарху.