• Головна
  • Новини
  • Апофеоз апофігєя: підписи вірян УПЦ (МП) проти автокефалії передали Варфоломію представники політичної партії...

Апофеоз апофігєя: підписи вірян УПЦ (МП) проти автокефалії передали Варфоломію представники політичної партії

11.05.2018, 12:28
Представники партії "Солідарність жінок України" привезли до Стамбула 10 тисяч зверненнь від вірян УПЦ (МП) проти автокефалії Української Церкви. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці похвалилася голова партії Галина Суменкова.

Представники партії "Солідарність жінок України" привезли до Стамбула 10 тисяч зверненнь від вірян УПЦ (МП) проти автокефалії Української Церкви. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці похвалилася голова партії Галина Суменкова.

«7-8 травня 2018 року до секретаріату Вселенського Патріарху Варфоломія I, що у Стамбулі, доправлено перші 10 000 звернень від вірних Української Православної Церкви.

Водночас передано і Конституцію України англійською (зокрема статті 5 та 35).

Так, статтею 5 Основного Закону України - Конституцією наша Держава проголошена республікою і визначено, що "Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ...Ніхто не може узурпувати державну владу", - пише вона.

Політик у своєму дописі нагадує про ст. 35 Конституції, згідно з якою Церква в Україні відокремлена від держави, а школа від Церкви. Семенкова також виклала фото, де вона у побожній хустинці та у компанії ще двох кур'єрів позує у дворику посеред валіз з паперами.

Як відомо, в УПЦ (МП) на словах завжди виступала проти втручання політиків у церковні справи. Священнослужителі УПЦ (МП), зокрема, висловлювали стурбованість, що тема автокефалії перестала бути суто церковною і нею заціавиввся Президент та паламент. На їхню думку, «для Церкви питання автокефалії є не політичним, а еклезіологічним, тобто таким, що стосується життя й природи Церкви, як Тіла Христового (пор. Єф. 1:22-23)».

Слід зауважити, що турецький вояж Галини Суменкової не пройшов непоміченим для представників Київського Патріархату. Речний УПЦ КП архиєпископ Євстратій (Зоря) цю ситуацію з поїздкою, передачею бланків Патріарху та Конституцію ангійською назвав «апофеозом апофігея».

«Голова ПОЛІТИЧНОЇ партії «Солідарність жінок України» (виявляється, що ця структура, яка у 2004 р. створювала «коаліцію на підтримку кандидата В. Януковича», ще досі животіє) у своєму ФБ написала, що передала в секретаріат Вселенського Патріарха «перші 10 000 підписів» проти автокефалії Церкви в Україні.

А ще, як зауважує в дописі ця голова, передали екземпляр Конституції України англійською мовою, щоб нагадати, що у нас Церква відділена від держави.

Стоп. Ще раз...

Голова маргінальної псевдо-ПАРТІЇ передає підписи, добровільно-примусово зібрані в ЦЕРКВАХ МП, щоби заявити «протест проти втручання політиків у справи Церкви».

Апофеоз апофігєя.

Сподіваюсь, що у Стамбулі ціни на вторинну сировину пристойні. Адже доправлене туди солідарними з Януковичем панянками може послужити благу Церкви хіба що як макулатура» , - написав він на Фейсбуці.