• Головна
  • Новини
  • Українська автокефалія стане початком кінця Сталінського проекту РПЦ, - ІС...

Українська автокефалія стане початком кінця Сталінського проекту РПЦ, - ІС

10.05.2018, 15:20
Українська автокефалія стане початком кінця Сталінського проекту РПЦ,  - ІС - фото 1

Спроби Московського Патріархату перешкодити появі автокефальної української православної Церкви приведуть до його ізоляції від православного світу, подальшого розпаду і зникнення. Про те, до чого призведе визнання української автокефалії, і що до неї, за рік-два, відійдуть майже всі парафії УПЦ (МП) пише "Інформаційний спротив".

Спроби Московського Патріархату перешкодити появі автокефальної української православної Церкви приведуть до його ізоляції від православного світу, подальшого розпаду і зникнення.

Про те, до чого призведе визнання української автокефалії, і що до неї, за рік-два, відійдуть майже всі парафії УПЦ (МП) пише "Інформаційний спротив", інформує «Обозреватель».

РМ.jpg

На думку аналітиків групи, РПЦ зменшиться більш ніж вдвічі, а слідом за УПЦ (МП) з неї неминуче вийдуть православні церкви в Молдові, Естонії, а потім і в інших колишніх союзних республіках, там, де автокефалії чи іншої форми окремого існування від Москви ще немає .

Молдавські парафії, найімовірніше, відійдуть до Румунської Православної Церкви, а решта перейдуть під руку Константинополя.

РМ2.jpg

"Що стосується РПЦ, то від неї залишаться ріжки та ніжки - добре ще, якщо відсотків 10 від числа нинішніх парафій, але може не стати і цього. І ось тоді московським попам пригадають все сумнівні моменти в їх, пропахлих нафтою, горілкою і спецопераціями біографіях. А в останньому недогризку почнуться розколи і боротьба за залишки ресурсної бази", - сказано в матеріалі.

Експерти не виключають, що це буде означати кінець сталінського проекту РПЦ, і поява на звільненому просторі зовсім інший структури, з оновленим, а то й повністю змінилось складом вищих ієрархів.

"Їх хіротонії зможе здійснювати Константинопольський Патріарх, а, значить, нинішня верхівка "РПЦ ФСБ" буде взагалі нікому не потрібна", - підсумували автори.