• Головна
  • Теми
  • Металургам Кривого Рогу нав'язують підписні листи проти помісної Церкви...

Металургам Кривого Рогу нав'язують підписні листи проти помісної Церкви

09.05.2018, 12:44

Розпочату в УПЦ (МП) кампанію зі збору підписів проти української автокефалії намагаються перекинути на нецерковне середовище. В самій Wеркві рядові священики скаржаться на тиск з боку церковної адміністрації, яка нав'язує їм збір підписів, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Розпочату в УПЦ (МП) кампанію зі збору підписів проти української автокефалії намагаються перекинути на нецерковне середовище. В самій Wеркві рядові священики скаржаться на тиск з боку церковної адміністрації, яка нав'язує їм збір підписів, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Зокрема, за повідомленням депутата міськради Кривого Рогу Миколи Колесника менеджери компанії "Метінвест" (Кривий Ріг, Дніпропетровська обл.) обходять підлеглих з друкованими зверненнями до Вселенського патріарха Варфоломія проти надання автокефалії Українській Церкві.

"Отримав інформацію про те що керівники середньої ланки обходять підлеглих з заявами (уже надрукованими), це звернення від УПЦ (МП) про заборону автокефалії Української Wеркви." Наполегливо пропонують "заповнити і підписати, відразу забирають і звітують вищому керівництву", - цитує депутата Еspreso.tv

За його словами, підписні листки бачили на Центральному та Південному гірничо-збагачувальних комбінатах.

"Такі" звернення "вже гуляють по цехам ЦГЗК і ПГЗК", - підкреслив Колесник і додав фото підписного листа, який отримав від метулургів.

Власниками "Метінвесту" є Рінат Ахметов і Вадим Новинський. Останній є найбільшим меценатом УПЦ (МП).

У повідомленні також йдеться про те, що редакція порталу "Релігія в Україні" отримала з рук церковнослужителя УПЦ (МП) звернення до президента України, віруючих та громадськості, в якому схвалюється прагнення об’єднатися в єдину помісну Церкву попри нав'язування адміністрацією УПЦ (МП) протилежної думки.