Протоєреї УПЦ (МП) в Криму освятили «прикордонну заставу»

09.05.2018, 11:37
Протоєреї УПЦ (МП) в Криму освятили «прикордонну заставу» - фото 1
У селі Яснополянське Джанкойського району АР Крим 5 травня російські окупанти урочисто відкрили нову «прикордонну заставу».

У селі Яснополянське Джанкойського району АР Крим 5 травня російські окупанти урочисто відкрили нову «прикордонну заставу».

Участь у заходах узяли представники кримської «влади» – «голова республіки» Сергій Аксьонов, «віце-прем'єр» Ігор Михайличенко, «прокурор» Олег Камшилов, «міністр культури» Аріна Новосельська, а також «голова прикордонного управління ФСБ РФ по республіці Крим» генерал-лейтенант Юрій Звірик і військовий прокурор Чорноморського флоту РФ Євген Биков. Про це інформує Prisoned Crimea.

Крим.jpg

Від Сімферопольської і Кримської та Джанкойської і Роздольненської єпархій УПЦ МП в «урочистостях» узяли участь керівники єпархіальних відділів зі взаємодії з окупаційними збройними силами, «правоохоронними органами» та іншими силовими структурами – протоєреї Дмитро Кротков і Сергій Попов, які здійснили освячення «прикордонної застави».

«Маємо почуття гордості, бачимо, як модернізуються та будуються прикордонні застави. Ми були тут рік тому, тут було чисте поле, наметове містечко. Умови, звісно, непорівнювані. РФ сьогодні створює все для того, щоб прикордонники несли службу повністю устаткованими і в нормальних побутових умовах. Вважаю, що сьогодні хлопці мають усі можливості для того, щоб із честю виконувати завдання. Ми у вас віримо, знаємо, що кордон на замку», – сказав Аксьонов. Також він подякував кримському «прикордонному управлінню» за «професійне виконання обов’язків» і побажав «вдалої служби і поменше порушень».

Крим1.jpg

За словами «керівника» кримських «прикордонників» Юрія Звірика, на території «застави» у Яснополянському розташовано комплекс будівель для життя окупаційних силовиків та контролю над «безпекою державного кордону».

«Забезпечено надійне розкриття можливих порушень державного кордону та затримання порушників. Також створено всі умови для побуту родин особового складу. Завдяки урядові Криму створено умови для того, щоб члени наших родин були працевлаштовані, щоб наші діти ходили до шкіл і дитячих садків, збудованих у цей же короткий час», – розповів він.