• Головна
  • Новини
  • Ображали та погрожували: В УПЦ (МП) розповіли, як представники «С 14» у них шукали бразильського терориста...

Ображали та погрожували: В УПЦ (МП) розповіли, як представники «С 14» у них шукали бразильського терориста

06.05.2018, 10:48

В УПЦ (МП) розповіли про деталі візиту активістів організації «С 14» до Свято-Покровського Голосіївського монастиря у Києві та пошуки в обителі бойовика з Бразилії. Священнослужителі стверджують, що візитери поводили себе агресивно і не перебирали словами, звертаючись до монахів.

В УПЦ (МП) розповіли про деталі візиту активістів організації «С 14» до Свято-Покровського Голосіївського монастиря у Києві та пошуки в обителі бойовика з Бразилії. Священнослужителі стверджують, що візитери поводили себе агресивно і не перебирали словами, звертаючись до монахів.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ (МП), 4травня до монастиря прибуло близько 20 чоловіків.

«Як тебе звать, **чара? Як тебе звать, гніда? Тому що коли зміниться влада, я до тебе прийду», - цитує слова лідера «С14» Євгена Карася Центр інформації.

Радикали вимагали від монахів, аби ті «видали» їм місцеперебування бразильця Рафаеля Лусваргі, який, за їх інформацією, входив до терористичного угрупування «ЛНР» і жив у монастирі. Після того, як їм повідомили, що людина, яку вони розшукують, в обителі не перебуває, націоналісти почали голосно ображати насельників монастиря.

Наприкінці візиту радикали зробили попередження ченцям про те, що надалі вони будуть перебувати під їхнім пильним наглядом і у разі, «якщо вони ослухаються», молодики знову нанесуть їм свій повторний візит.

З Голосіївського монастиря радикали направилися до посольства Бразилії, поблизу якого вони затримали бразильця Рафаеля Лусваргі і провели вулицями Києва до будівлі СБУ.

Резюмуючи свій відеозвіт до Голсіївського монастиря, Євген Карась заявив: «Я сьогодні дуже багато матюкався, я наплював на цього бєса в чорній уніформі», а також повідомив, що попри все, не збирається вибачатися перед монахами.

Як інформувала РІСУ, 4 травня представники націоналістичних організацій схопили у Києві громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі, який, за даними журналістів, воював на боці незаконних угруповань "Л/ДНР".

Вони доправили його до управління Служби безпеки України. Слідчі СБУ пізніше вийшли і забрали Лусваргі всередину.

Перед тим представники "Національного корпусу" заявили, що прийшли до чоловічого Свято-Покровського Голосіївського монастиря УПЦ МП перевірити, чи дійсно Лусваргі проживає там, але бразильця не виявили.

Напередодні журналісти програми Радіо Свобода Донбас.Реалії виявили, що Лусваргі, який колись обіцяв "дійти до Києва і закінчити війну", штурмував Дебальцеве і зазнав поранення під Донецьким аеропортом. Зараз він перебуває на волі і проживає у чоловічому Свято-Покровському Голосіївському монастирі УПЦ МП .

У жовтні 2016 року Лусваргі затримали співробітники СБУ під час перетину державного кордону України в терміналі D міжнародного аеропорту "Бориспіль".

У січні 2017 року Печерський районний суд Києва визнав бразильця винним у створенні терористичної організації, створенні непередбачених законом збройних формувань і призначили покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Він став першим іноземцем не з Росії, засудженим Києвом за участь у війні на Донбасі.

У серпні 2017 року Апеляційний суд Києва скасував вирок і повернув справу Лусваргі на новий розгляд.