• Головна
  • Новини
  • Настоятель самобуду біля Десятиники має фальшивий український паспорт, - нардеп...

Настоятель самобуду біля Десятиники має фальшивий український паспорт, - нардеп

02.05.2018, 11:04

Настоятель незаконно збудованої біля фундаменту Десятинної церкви в Києві каплиці УПЦ (МП) Гедеон є громадянином Росії та має фальшивий український паспорт. Про це повідомив народний депутат Ігор Луценко з посиланням на відповідь від адміністрації президента, передає Громадське.

Настоятель незаконно збудованої біля фундаменту Десятинної церкви в Києві каплиці УПЦ (МП) Гедеон є громадянином Росії та має фальшивий український паспорт.

Про це повідомив народний депутат Ігор Луценко з посиланням на відповідь від адміністрації президента, передає Громадське.

«Громадянин Росії Харон має фальшивий український паспорт, виданий (чомусь) аж на Волині. Чому я так вирішив, що фальшивий? Тому що у мене є відповідь від Адміністрації президента», — написав він

Депутат опублікував копії паспортів Гедеона та відповідь Адміністрації президента.

За його словами, комісії при Президентові України з питань громадянства не находили для розгляду матеріали щодо прийняття до громадянства України настоятелем каплиці.

Луценко додав, що вже звернувся до Служби безпеки України з проханням відреагувати.

Раніше у Міністерстві культури заявили, що каплиця УПЦ МП, яку звели біля фундаменту Десятинної церкви в Києві, є незаконною і належить Національному музею історії України.

25 січня учасники радикальних організацій демонтували інформаційний борд каплиці Московського Патріархату. При цьому учасники акції підпалили сміття поблизу дверей каплиці, яке одразу ж загасили.

28 січня суд взяв під варту на 2 місяці двох архітекторів, яких звинуватили у спробі підпалу монастиря МП. Суд також визначив для них заставу розміром 2,2 мільйонів гривень. Згодом суд відпустив архітекторів, підозрюваниху підпалі каплиці УПЦ (МП(, на поруки народних депутатів.

9 лютого постійна комісія Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримала петицію щодо знесеннякаплиці УПЦ (МП) у Києві.