• Головна
  • Новини
  • Адвокати українського активіста в Криму оскаржуватимуть недопуск до нього архиєпископа УПЦ КП...

Адвокати українського активіста в Криму оскаржуватимуть недопуск до нього архиєпископа УПЦ КП

28.04.2018, 14:06
Адвокати українського активіста в Криму оскаржуватимуть недопуск до нього архиєпископа УПЦ КП - фото 1
Адвокати українського активіста Володимира Балуха, який оголсив голодування в сімферопольському СІЗО, мають намір оскаржити неправомірний недопуск до нього архиєпископа Климента (Куща), єрарха УПЦ КП, як громадського захисника.

Адвокати українського активіста Володимира Балуха, який оголсив голодування в сімферопольському СІЗО, мають намір оскаржити неправомірний недопуск до нього архиєпископа Климента (Куща), єрарха УПЦ КП, як громадського захисника, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Кrymr.com.

Адвокат.jpg

«Наскільки мені відомо, його відвідав третій адвокат два тижні тому – голодування він продовжував, нічого не скасовував... Владику Климента до Балуха не пускають на підставах, не передбачених законом. У зв'язку з цим я попросила його в письмовому вигляді направити заяву. Якщо нам у письмовому вигляді начальник СІЗО відмовить у відвідуванні захисника, поряд з адвокатом Балуха, відповідно, ми будемо оскаржувати це рішення», – зазначила адвокат Ольга Дінзе.

У понеділок, 23 квітня, владику Климента двічі не пустили в сімферопольське СІЗО до Володимира Балуха.

Засуджений в Криму український активіст Володимир Балух продовжує голодування в кримському СІЗО, він не має наміру припиняти протест. Про це 25 квітня повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

25 квітня сайт Ради з прав людини при президенті РФ поширив інформацію про припинення голодування Балуха.

Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня.

Суд в анексованому Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів та засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 000 рублів (близько 4600 гривень). Іншу справу проти активіста порушили через заяву начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на Балуха.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї його будинку.