• Головна
  • Проекти
  • В окупованому Криму ФСБ проводить обшуки у кримських татар, серед них – меценат будівництва Соборної мечеті...

В окупованому Криму ФСБ проводить обшуки у кримських татар, серед них – меценат будівництва Соборної мечеті

26.04.2018, 15:34
В окупованому Криму ФСБ  проводить обшуки у кримських татар, серед них – меценат будівництва Соборної мечеті - фото 1
В окупованому Росією Криму ФСБ проводить чергову хвилю обшуків у кримських татар. Про це повідомляють в Facebook глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров і група «Кримська солідарність».

В окупованому Росією Криму ФСБ проводить чергову хвилю обшуків у кримських татар. Про це повідомляють в Facebook глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров і група «Кримська солідарність», інформує Zik.

обшуки_Крим.jpg

За словами Чубарова, зранку 26 квітня проводяться «тотальні обшуки» в Карасувбазаре (нині – Білогорськ).

«Російські окупанти вторглися з обшуками в будинки кримськотатарських підприємців, меценатів, активістів кримськотатарського національного руху Алі Барієва, Асана Барієва, Ремзі Веліляєва, Ресуля Веліляєва, Екрема Веліляєва, Зери Веліляєвої, а також до їх дорослих дітей, які проживають окремо», – розповідає він.

Чубаров каже, що одночасно обшуки проводяться в інших регіонах Криму.

«У приміщеннях виробничих баз і десятків фірмових магазинів провідної фірми по дистрибуції продуктів харчування в Криму «КримОпт», що належить братам Веліляєвим», – повідомляє він.

За інформацією Чубарова, по всіх місцях проведення обшуків зосереджені значні сили спецпідрозділів, оснащених стрілецькою зброєю, встановлені оточення по периметру місць проведення обшуків. Операцією керують співробітники ФСБ Росії.

«З Криму повідомляють, що в Карасувбазаре/Білогорську біля офісу «КримОпта» зібралися близько 400 осіб. Наразі і до інших місць проведення обшуків прибувають кримські татари», – пише глава меджлісу.

За даними «Кримської солідарності», також блокована робота мережі магазинів «Гузель».

У групі розповідають, що на кошти родини Веліляєвих в Білогорську побудована Соборна мечеть. Ресуль Веліляєв також є засновником відомого в Криму фонду Бекіра Чобан-Заде та ініціатором, меценатом премії імені видатного поета, вченого-тюрколога Бекіра Чобан-заде.

«Кримська солідарність» нагадала, що в квітні 2015 року в будинках братів Ремзі і Ресуля Веліляєвих вже проходили обшуки, після яких вони доставлялися в слідчий комітет.

Теги: #Обшуки