• Головна
  • Новини
  • Москва задіє всі ресурси, аби зірвати створення Єдиної Помісної Української Церкви, - Тимчук...

Москва задіє всі ресурси, аби зірвати створення Єдиної Помісної Української Церкви, - Тимчук

19.04.2018, 13:51
Москва задіє всі ресурси, аби зірвати створення Єдиної Помісної Української Церкви, - Тимчук - фото 1
Народний депутат, член парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук заявив, що Російська Федерація подесятерить спроби, аби зірвати процес створення Єдиної Помісної Української Церкви.

Народний депутат, член парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук заявив, що Російська Федерація подесятерить спроби, аби зірвати процес створення Єдиної Помісної Української Церкви, передає День.

"Напевно будуть провокації, для прикриття яких організовують "хресні ходи", "молебні" тощо. Напевно знайдуться чергові "патріоти", які спробують зімітувати переслідування вірян за конфесійною ознакою або почнуть атакувати храми. Будуть фейки, будуть потоки брехні. Ми до цього звикли", - зазначив він на своїй сторінці у Facebook.

Він наголосив, що, як співавтор низки законопроектів, покликаних обмежити вплив в Україні кремлівської агентури, що маскується під священиків УПЦ (МП), може "тільки підтримати заяву Президента України в контексті створення Єдиної Помісної Української Церкви".

"Подібні заяви, враховуючи чутливість питання, не робляться на порожньому місці. Тому є підстави сподіватися на позитивне рішення Вселенського Патріарха до 1030-річчя Хрещення Русі", - вважає він.

Тимчук зауважив, що група "Інформаційний спротив", відстежуючи ситуацію на окупованій частині Донбасу, неодноразово оприлюднила факти, які свідчать, що підконтрольні Росії священики виконують функцію оперативного резерву ФСБ і постійно залучаються до різних інформаційно-психологічним операціям.

"Тому в найближчі місяці і політики, і журналісти, і різні лідери громадської думки, цілком очевидно, повинні дуже акуратно ставитися до церковної тематики", - резюмував він.