• Головна
  • Новини
  • Як і попереджала СБУ: У Києво-Печерській лаврі відбулися провокації...

Як і попереджала СБУ: У Києво-Печерській лаврі відбулися провокації

09.03.2018, 10:27
Як і попереджала СБУ: У Києво-Печерській лаврі відбулися провокації - фото 1
У середу, 7 березня, представники радикальної молодіжної організації Дмитра Корчинського "Братство" провели "молебень" в Успенському соборі Києво-Печерської лаври, який назвали початком захоплення обителі.

У середу, 7 березня, представники радикальної молодіжної організації Дмитра Корчинського "Братство" провели "молебень" в Успенському соборі Києво-Печерської лаври, який назвали початком захоплення обителі.

Представники радикалів самі проводили відеозйомку акції, під час якої закликали до "визволення українських святинь від московських окупантів".

Про проведення акції представниками "Братства" повідомив на своїй сторінці у Фейсбук сам Дмитро Корчинський, інформує УНІАН.

"Годину тому Братство успішно здійснило молебень за перемогу українського війська над московськими окупантами в Успенському Соборі Києвопечерської Лаври. Тепер це буде регулярно. Нічого страшного не трапилося. Будь ласка, заходьте до церков моск.патріархату і робіть те саме", - написав відомий в Україні радикал.

Корчинський.png

Увійшовши до Успенського собору, група молодих людей провела "молебень", під час якого один з її представників читав з паперу текст із молитвою про перемогу над "московськими окупантами". Після того активісти почали відеозйомку на вулиці – біля Успенського собору.

"Ряд патріотів Київського Патрархату, автокефали, греко-католики прийшли помолитися за перемогу над московськими окупантами. Печерську лавру окупували москальські агенти ФСБ. Це перший молебень у лаврі, де моляться патріоти, а не москальські агенти. У цій святині засіли ворожі для православ’я і для України люди, і ці люди мають бути вигнані з України", - коментували акцію представники "Братства".

Представники радикалів назвали акцію "початком визволення" українських церков від "МПЦ ФСБ" та закликали приєднуватися до наступних акцій. "Цей героїчний день може бути початком того, що у всіх москальських церквах, які окупував Московський Патріархат будуть проходити молебні Київського Патріархату, інших, кого завгодно, лише б не москалів. Закликаємо всіх робити те саме. Не можна віддавати їх на поталу", - закликали на своєму відео організатори акції.

"Сьогодні ми прийшли у цю церкву і за півгодини вийшли, завтра прийдемо в другу, і вийдемо за кілька днів. Потім прийдемо і не вийдемо вже ніколи", - заявили радикали.

Нагадаємо, що радикальна молодіжна організація Дмитра Корчинського "Братство" відома своїми епатажними акціями. Сам Дмитро Корчинський заявляє про те, що є прихильником християнства та водночас анархістських поглядів.

Як РІСУ інформувала, заступник голови Служби Безпеки України Віктор Кононенко на брифінгу 23 лютого 2018 року заявив, що російські спецслужби планують заходи щодо роздування протистояння в українському православ'ї. Саме на провокування загострення у цьому напрямку будуть направлятися зусилля найближчим часом. Для цього росіяни планують використовувати наявний арсенал підконтрольних церковних і навколоцерковних організацій, а також тему патріотичних структур", - заявив Кононенко.

Він додав, що СБУ вже фіксує налагодження контактів в цьому напрямку і готовність російської сторони для передачі коштів на виконання подібних замовлень.

Кононенко уточнив, що спецслужби Росії планують використовувати релігійні організації Української Православної Церкви (Московського Патріархату) для провокацій. Кононенко повідомив, що планується захоплення храмів в Україні для залучення уваги Російської Православної Церкви, метою яких є роздуття конфлікту між віруючими УПЦ (МП).