• Головна
  • Новини
  • Патріарх Кирил нафантазував болгарським ЗМІ про побитих до крові священиків УПЦ (МП)...

Патріарх Кирил нафантазував болгарським ЗМІ про побитих до крові священиків УПЦ (МП)

01.03.2018, 13:36
Патріарх Кирил нафантазував болгарським ЗМІ про побитих до крові священиків УПЦ (МП) - фото 1
За даними патріарха РПЦ Кирила, останнім часом в Україні було захоплено півсотні храмів УПЦ (МП).

За даними патріарха РПЦ Кирила, останнім часом в Україні було захоплено півсотні храмів УПЦ (МП).

"На Україні дуже важка ситуація. Справжнісінькі гоніння на Українську Православну Церкву. За останній час захоплено силою 50 храмів. Постійно відбуваються напади на храми, б'ють священиків ... Є кадри, коли священик в облаченні весь в крові, його називають окупантом, а він українець, який народився на Україні і говорить тільки по-українськи. Його б'ють тільки тому, що він знаходиться в канонічній Церкві, яку місцева влада називає Церквою-окупантом ", - сказав Патріарх в інтерв'ю болгарським ЗМІ напередодні свого візиту в Болгарію, повідомляє Інтерфакс-релігія.

Предстоятель висловив жаль з приводу того, що на Заході не лунає критики на адресу України за порушення прав людини і релігійних свобод, причому не просто порушення, а "жахливе порушення, з вживанням насильства, це все зафіксовано - на телебаченні, в різного роду документах".

На думку Патріарха Кирила, українське суспільство сьогодні дуже розділене, а то, що відбувається на Донбасі, "це громадянська війна: частина України не прийняла те, що відбувається в іншій частині". Єдиною силою, яка має миротворчий потенціал, вважає він, є Українська Православна Церква, тому що у неї паства і на сході, і на заході країни.

Як інформувала РІСУ, за 2017 рік УПЦ (МП) збільшилась на 52 парафії. Нині ця Церква має 12069 парафій. Такі дані вказані у Звіті Керуючого справами УПЦ (МП) митрополита Бориспільського і Броварського Антонія (Паканича) за 2017 рік.

У 53-х єпархіях УПЦ (МП) служить 12 283 священнослужителів. Це на 249 кліриків більше, ніж у 2016 році.

У 251 монастирях служать 4412 монахів і монахинь (минулого року – 4 315).

У 17-ти вищих духовних навчальних закладах УПЦ (МП) на стаціонарі навчаються 1333 студенти.

За словами народного депутата України (фракція "Народний Фронт"), президента Української асоціації релігійної свободи Віктора Єленського, за три останні роки УПЦ (МП) отримала 220 гектарів землі, чого достатньо, щоб розмістити на цій території 5 Ватиканів.