• Головна
  • Новини
  • Єрарх УПЦ КП розкритикував використання абревіатури імені Христа на прапорі партії Добкіна...

Єрарх УПЦ КП розкритикував використання абревіатури імені Христа на прапорі партії Добкіна

01.03.2018, 11:32
Єрарх УПЦ КП розкритикував використання абревіатури імені Христа на прапорі партії Добкіна - фото 1
Спікер УПЦ Київського Патріархату архиєпископ Євстратій (Зоря) піддав критиці використання на прапорі нещодавно створеної депутатом Михайлом Добкіним партії "Християнські соціалісти" церковно-слов'янських літер — абревіатури імені Ісуса Христа.

Спікер УПЦ Київського Патріархату архиєпископ Євстратій (Зоря) піддав критиці використання на прапорі нещодавно створеної депутатом Михайлом Добкіним партії "Християнські соціалісти" церковно-слов'янських літер — абревіатури імені Ісуса Христа. Про це повідомляє «Релігія в Україні».

"У слов‘янській традиції ці дві літери, особливо з титлом (знаком скорочення) згори, асоціюються виключно зі словом Христос, — пише архиєрей у Фейсбуці. — ІС ХС - цей напис робиться поруч із зображенням Хреста, а також обов‘язково - на просфорах (хлібцях), що використовуються при звершенні Літургії. Тому на моє переконання використання власного імені Христа як назви для політичної партії - неподобство і блюзнірство".

За його словами, "очевидно, що Михайло Маркович Добкін не послухає думку з Київського Патріархату. Але сподіваюсь, що в МП знайдуться ті, хто здатен йому це пояснити".