• Головна
  • Новини
  • Спецслужби Росії планують захоплення храмів в Україні, - заступник голови СБУ...

Спецслужби Росії планують захоплення храмів в Україні, - заступник голови СБУ

23.02.2018, 16:29
Спецслужби Росії планують захоплення храмів в Україні, - заступник голови СБУ - фото 1
Російські спецслужби планують заходи щодо загострення конфлікту між конфесіями УПЦ КП і УПЦ (МП). Про це заявив заступник голови Служби Безпеки України Віктор Кононенко на брифінгу

Російські спецслужби планують заходи щодо загострення конфлікту між конфесіями УПЦ КП і УПЦ (МП). Про це заявив заступник голови Служби Безпеки України Віктор Кононенко на брифінгу, передає 112.ua.

"Найбільш перспективним, на думку представників російських спецслужб, є роздування протистояння в українському православ'ї. Саме на провокування загострення у цьому напрямку будуть направлятися зусилля найближчим часом.

Для цього росіяни планують використовувати наявний арсенал підконтрольних церковних і навколоцерковних організацій, а також тему патріотичних структур", - заявив Кононенко.

Він додав, що СБУ вже фіксує налагодження контактів в цьому напрямку і готовність російської сторони для передачі коштів на виконання подібних замовлень.

Кононенко уточнив, що спецслужби Росії планують використовувати релігійні організації Української Православної Церкви (Московського Патріархату) для провокацій.

Кононенко повідомив, що планується захоплення храмів в Україні для залучення уваги Російської Православної Церкви, метою яких є роздуття конфлікту між віруючими УПЦ (МП).