• Головна
  • Новини
  • Священик на «Мерседесі»? Не бачу в цьому нічого поганого, - Новинський про статки архиєреїв УПЦ (МП)...

Священик на «Мерседесі»? Не бачу в цьому нічого поганого, - Новинський про статки архиєреїв УПЦ (МП)

14.02.2018, 11:15
Священик на «Мерседесі»? Не бачу в цьому нічого поганого, - Новинський про статки архиєреїв УПЦ (МП) - фото 1
Нардеп від "Опозиційного блоку" Вадим Новінський підтвердив, що дарує священнослужителям дорогі автомобілі, оскільки дороги в України «залишають бажати кращого». Про це він розповів в інтерв’ю ТСН.

Нардеп від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський підтвердив, що дарує священнослужителям дорогі автомобілі, оскільки дороги в України «залишають бажати кращого». Про це він розповів в інтерв’ю ТСН.

"А що таке елітні автомобілі? Автомобілі займають останнє місце. І не треба звертати уваги на те, на якому автомобілі пересувається той чи інший архиєрей. Я подарував автомобіль. Я кажу: навіть не думай його комусь продати. Якщо тобі треба пожертвувати на якісь інші цілі – будь ласка, ми ще принесемо, дамо грошей на це", - розповів Новинський. І додав, що розкоші в цьому не вбачає.

"Дороги в Україні залишають бажати кращого. На "Бентлі" я не бачив жодного представника церкви. Ні на "Бентлі", ні на "Ролс-Ройсі". На "Мерседесах" бачив. Я не бачу в цьому нічого поганого", - зауважив депутат.

У відповідь на зауваження про різке ставлення до УПЦ Київського Патріархату Новинський сказав, що не визнає такої Церкви. "Такої Церкви не існує. Це не Церква, це політична організація. Філарет – це ж політик, він же не духовна людина. Патріарх Кирил – це в першу чергу духовна фігура, це глава Церкви. А Філарет не визнаний ніким, це розкольник", - вважає політик.

Водночас Новинський заперечив, що виступає проти Єдиної Православної Церкви в Україні – на його думку, вона вже є. "Я не проти Єдиної Помісної Церкви. У нас є Помісна Церква. Вона не Московського Патріархату, вона Українська Православна Церква", - пояснив він.

Нардеп від "Опозиційного блоку" також зазначив, президент тричі намагався позбавити його українського громадянства.

" У мене з ним досить складні стосунки. Копали все абсолютно, і нічого не змогли знайти. Коли Порошенко став президентом, було три заходи, аби позбавити мене громадянства", - спростував він чутки про нібито домовленості з Банковою щодо безпеки. Активного спілкування з Порошенком, за словами політика, в нього немає. "Востаннє говорив по телефону влітку минулого року. Я його бачу по телевізору або на економічному форумі в Давосі", - розповів він.