• Головна
  • Новини
  • Ветерани АТО закликали владу припинити діяльність в Україні УПЦ (МП), а вірних і духовенство – переходити в УПЦ КП...

Ветерани АТО закликали владу припинити діяльність в Україні УПЦ (МП), а вірних і духовенство – переходити в УПЦ КП

22.01.2018, 15:34
Ветерани АТО закликали владу припинити діяльність в Україні УПЦ (МП), а вірних і духовенство – переходити в  УПЦ КП - фото 1

Учасники АТО 22 січня на прес-конференції в Укрінформ оприлюднили Відкрите звернення учасників АТО до українського народу, центральної влади, правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування "щодо антидержавницької діяльності на території України церков Московського Патріархату".

Учасники АТО, волонтери, громадські активісти висунули низку вимог до представників влади, правоохоронних органів та вірян щодо «деструктивної та актиукраїнської діяльності УПЦ (МП). Свої вимоги вони озвучили сьогодні, 22 січня, у Києві.

Автори документу, зокрема, закликають керівництво держави припинити на території України діяльність УПЦ (МП), виключити її священнослужителів з участі в офіційних святкових заходах, при передачі держмайна надавати пріоритет УПЦ КП...

Як зазначалося, останньою краплею, яка спонукала воїнів АТО скласти Звернення, став випадок у Запоріжжі, коли священик УПЦ (МП) відмовив у похованні хлопчика.

Звернення оприлюднив Олег Коломоєць – Голова ГО «Товариство ветеранів АТО Запоріжжя».

Ветерани АТО закликали:

Вищі органи державної влади

- Принити діяльність на території України УПЦ (МП) як такої, що носить екстремістький характер та здійснює діяльність, направлену на підрив державного суверенітету та територіальної цілісності України.

- Виключити з участі в офіційних та святкових заходах на території України представників церков УПЦ (МП)

- При передачі державного майна надавати пріоритет УПЦ КП.

Органи місцевого самоврядування

- Не надавати дозволи представникам церков УПЦ (МП) на проведення масових заходів.

- Виключити з участі в офіційних та святкових заходах на території України представників церков УПЦ (МП)

- При передачі комунального майна надавати пріоритет УПЦ КП.

Правоохоронні органів України

- Розслідувати факти діяльності організованих злочинних у групувань, які діють під патронатом церков  УПЦ (МП), а також служителів церков, які причетні до злочинних дій, припинити їх діяльність та притягти винних до відповідальності

Український  Народ

- Припинити в повсякденному житті підтримувати церкви, підпорядковані Московському Патріархату: Кожна куплена свічка у храмі УПЦ (МП) – це куплений патрон для вбивства наших дітей.

- Здійснювати духовні обряди у церква УПЦ КП.

- Спонукати священнослужителів церков переходити в підпорядкування Київського Патріархату.

 Українське духовенство

- Відродити багатовікові духовні традиції українського народу та об єднатися в єдину собору помісну Українську Православну Церкву.