• Головна
  • Новини
  • У Криму клірики УПЦ(МП) освятили черговий російський зенітно-ракетний комплекс ППО і поблагословили новобранців...

У Криму клірики УПЦ(МП) освятили черговий російський зенітно-ракетний комплекс ППО і поблагословили новобранців

15.01.2018, 09:51
У Криму клірики УПЦ(МП) освятили черговий російський зенітно-ракетний комплекс ППО і поблагословили новобранців - фото 1
13 січня російські окупаційні війська у Севастополі вивели зенітно-ракетні комплекси протиповітряної оборони С-400 «Тріумф» на бойове чергування, влаштувавши урочистий ритуал у районі мису Фіолент.

13 січня російські окупаційні війська у Севастополі вивели зенітно-ракетні комплекси протиповітряної оборони С-400 «Тріумф» на бойове чергування, влаштувавши урочистий ритуал у районі мису Фіолент.  Про це повідомляє Prisoned Crimea.

Севастополь1.jpg

За словами командувача ВПС і ППО Південного військового округу ЗС РФ генерал-лейтенанта Віктора Севостьянова, все угруповання ППО Криму відтепер устатковане найсучаснішою зенітно-ракетною системою, яка «не знає аналогів у цілому світі і має справді унікальні можливості».

Також він додав, що забезпечуватиметься «повітряний захист населення та особливо важливих об'єктів» не лише на окупованому Кримському півострові, а й на значній території сусіднього Краснодарського краю.

Севастополь_2.jpg

Перевівши ЗРК у бойове положення, технічні розрахунки продемонстрували їхнє висування на позиції під прикриттям зенітних ракетно-гарматних комплексів «Панцир С-1», розгортання комплексу на позиції, працю засобів виявлення.

Під час церемонії благочинний Севастопольського округу УПЦ (МП), настоятель Свято-Володимирського кафедрального собору в Херсонесі Сергій Халюта освятив бойову техніку і окропив її святою водою.

Севастополь_3.jpg

Раніше прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що в розташуванні нових комплексів С-400 під Севастополем «не варто бачити загрози», оскільки це було зроблено «для забезпечення безпеки Росії».

Аналогічний комплекс в окупованому Криму було розгорнуто рік тому, 14 січня 2017 року. Тоді його освятив митрополит Феодосійський і Керченський Платон.

Севастополь_ікони.jpg

ЗРК великої і середньої дальності нового покоління С-400 «Тріумф» прийнято на озброєння в РФ у квітні 2007 року. Він призначений для ураження всіх сучасних і перспективних засобів повітряно-космічного нападу, здатний перехоплювати цілі на дальності до 600 наземних об'єктів, вражати їх на дальності 400 км і на висоті до 30 км.

Севвстополь_4.jpg

Того ж дня, 13 січня 2018 р., у Краснокам'янці (Феодосійський регіон) відбулася «інтернаціональна» урочиста присяга новобранців Росгвардії. «Понад півсотні кримчан, десять осетинів та інші кавказькі новобранці присягнули на вірність вітчизні. Свято відбулося за участі гостей, родичів молодих бійців та з напутнім словом священика», - повідомив кримський блогер Олександр Кір'яков (Sandro Kiriak). За його інформацією, участь у святкуванні взяв Валерій Савлаєв - керівник осетинської діаспори Криму. Також Кір'яков додав, що новобранців благословляв архімандрит Марк - керуючий Кизилтаського чоловічого монастиря та подвір'я Свято-Покровського храму в Судаку.