• Головна
  • Новини
  • "Розплідник сепаратизму": УПЦ (МП) пригадали підготовку теракту в Києві...

"Розплідник сепаратизму": УПЦ (МП) пригадали підготовку теракту в Києві

11.01.2018, 10:27
"Розплідник сепаратизму": УПЦ (МП) пригадали підготовку теракту в Києві - фото 1
Українська Православна Церква (Московського Патріархату) є російським агентом впливу, а наближені до її вищих сановників не раз були помічені в антиукраїнських діях.

Українська Православна Церква (Московського Патріархату) є російським агентом впливу, а наближені до її вищих сановників не раз були помічені в антиукраїнських діях.

Про це в ефірі ОВОZ TV заявив громадський активіст Сергій Бондар.

"Ми не голослівні, коли говоримо, що УПЦ (МП) є розплідником сепаратизму. Починаючи з 2010 року ми вели боротьбу з сепаратистами, які мали відношення до організації "Верное казачество". Вони тривалий час охороняли Києво-Печерську лавру і організовували хресні ходи під російськими імперськими прапорами", - розповів він.

За його словами, після революції Гідності вони зайняли відверто антиукраїнську позицію.

"Зокрема, їхній колишній керівник є одним із глав "народної міліції". Інші представники "Верного казачества" з оточення владики Павла (намісник Києво-Печерської лаври. - Ред.) були в 2015 році затримані СБУ при підготовці теракту в Києві. І таких випадків маса. Це люди, які були залучені до забезпечення безпеки Києво-Печерської лаври", - зазначив Бондар.

Також активіст пояснив і те, чому вище духовенство УПЦ (МП) навіть не намагається приховувати своє розкішне життя.

"Вони навіть не допускають, що це когось може обурювати. Ми знаємо, як зароджувався МП в Україні. СБУ ставить акценти, що він власне створювався з агентури КДБ. Тому це прямі агенти Росії, послідовні агенти і таким чином вони користуються своїм становищем. Вони впевнені в своїй безкарності. Тільки активісти намагаються привернути увагу до того, що у нас відбувається на релігійному полі", - уклав він.

Нагадаємо, 8 січня активісти пікетували Києво-Печерську лавру. Під час спілкування з ними намісник лаври зробив низку заяв. Зокрема, митрополит Павло заявив про те, що Крим "ніколи не був українським" , а УПЦ (МП) це не що інше, як РПЦ.