• Головна
  • Новини
  • У Запоріжжі УПЦ (МП) збирає антицерковні плакати часів СРСР, щоб відкрити музей...

У Запоріжжі УПЦ (МП) збирає антицерковні плакати часів СРСР, щоб відкрити музей

15.12.2017, 12:34
У Запоріжжі УПЦ (МП) збирає антицерковні плакати часів СРСР, щоб відкрити музей - фото 1
У Запорізькій єпархії Української Православної Церкви з'явиться церковно – історичний музей. Мета його створення - збереження та актуалізація тієї частини спадщини національної культури, яка корінням сягає у Православ'я.

У Запорізькій єпархії Української Православної Церкви з'явиться церковно – історичний музей. Мета його створення - збереження та актуалізація тієї частини спадщини національної культури, яка корінням сягає у Православ'я, повідомляє "УНІАН-релігії".

СРСР.jpg

З допомогою музею, зокрема, буде показано внесок Церкви у розвиток національних видів мистецтва – іконопису, церковної архітектури, декоративно-прикладного мистецтва і літератури.

Відвідувачів будуть знайомити з символічним змістом православного храму, правилами поведінки в ньому, православними таїнствами та обрядами. А ще — з історією єпархії та інститутами УПЦ в краї (монастирями, духовними навчальними закладами, благодійними товариствами та ін), життєдіяльністю подвижників і мучеників за віру Христову.

 Мета створення музею — привернути увагу до місцевих православних святинь, чудотворних ікон, джерел, храмів і монастирів. Єпархіальна канцелярія прийме в дар: старовинне церковне начиння, облачення, ікони, книги, марки із зображенням храмів, газети церковні/антицерковні, антицерковну агітацію минулих років, плакати. Все зібране представлять в музеї.

Теги: #СРСР