• Головна
  • Новини
  • Луценко розповів чому затягується процес у справі Новинського...

Луценко розповів чому затягується процес у справі Новинського

05.12.2017, 18:51
Луценко розповів чому затягується процес у справі Новинського - фото 1

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що не подає справу проти нардепа Вадима Новинського, оскільки не довіряє суддям Печерського суду м. Києва. Він пригадав, що ті їздили в паломництво на Афон, натякаючи на причетність обвинуваченого до організації цієї поїздки.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що не подає справу проти нардепа Вадима Новинського, оскільки не довіряє суддям Печерського суду м. Києва. Він пригадав, що ті їздили в паломництво на Афон, натякаючи на можливу причетність обвинуваченого до організації цієї поїздки.

Про це генпрокурор заявив сьогодні у залі Верховної Ради України під час виступу у справі проти Міхаїла Саакашвілі.

Луценко у ВРУ

Нагадаємо, ще 15 лютого цього року Луценко обіцяв найближчим часом передати до суду подання на Новинського. Тяганина у цій справі почалась ще минулого року. Для вчинення слідчих дії Парламент 8 грудня 2016 р. надав згоду на зняття депутатської недоторканності з Вадима Новинського. Народного депутата підозрюють у незаконному позбавлення волі архиєпископа Олександра (Драбинка) – секретаря колишнього очільника УПЦ (МП) Митрополита Володимира (Сабодана), спробі захопити владу в УПЦ (МП) та використанні релігійного чиннику на президентських виборах для агітації за Віктора Януковича.