• Головна
  • Новини
  • Новинський клянеться, що виконував прохання Митрополита Володимира...

Новинський клянеться, що виконував прохання Митрополита Володимира

08.12.2016, 12:10
Новинський клянеться, що виконував прохання Митрополита Володимира - фото 1

Народний депутат від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський заявив з трибуни Верховної Ради, де сьогодні розглядають подання генпрокурора про притягнення його до відповідальності, що на початку 2014 року він допомагав архиєпископу Олександру (Драбинку) на прохання нині покійного митрополита УПЦ (МП) Володимира.

novinskiy.jpg-dddd.jpgНародний депутат від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський заявив з трибуни Верховної Ради, де сьогодні розглядають подання генпрокурора про притягнення його до відповідальності, що на початку 2014 року він допомагав архиєпископу Олександру (Драбинку) на прохання нині покійного митрополита УПЦ (МП) Володимира, повідомляє Zахіd.net.

Новинський заперечив, що виконував доручення екс-президента Віктора Януковича щодо тиску на Церкву.

«Митрополит попросив і благословив мене допомагати Драбинку», – заявив депутат.

Він назвав свою справу «політичним детективом, заснованим на доносі».

За словами Новинського, регламентний комітет професійно підійшов до питання.

«Справа сфабрикована, від початку до кінця. Мета – політичної тиск, політичне переслідування. Влада переслідує всіх незгодних із нею людей. А Генпрокуратура є її інструментом», – заявив депутат.

Він сказав, що не тримається за недоторканність. Однак, за його словами, депутати голосують за те, «чи дозволити Генпрокуратурі далі фабрикувати справи» і вибивати в людей свідчення на інших політиків.

Нагадаємо, 30 листопада Луценко передав депутатам докази необхідності зняття недоторканності з Новинського.

9 листопада Генпрокуратура надала Новинському подання про зняття депутатської недоторканності.

16 листопада Регламентний комітет Верховної Ради відклав рішення за поданням ГПУ на Новинського.

Пізніше Регламентний комітет Верховної Ради дав можливість винести питання про зняття недоторканності з народного депутата Вадима Новинського до сесійної зали парламенту.

Новинський підозрюється у порушенні ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України, за фактом перевищення влади та службових повноважень колишніми високопосадовцями (В. Януковичем, В. Захарченком, В. Новинським та В. Коряком), а також іншими працівниками правоохоронних органів Києва, при незаконному позбавленні волі особистого помічника, нині покійного, Предстоятеля УПЦ (МП) Володимира митрополита Олександра Драбинка.

Як відомо, митрополит Олександр (Драбинко) раніше звинувачуав Новинського у втручанні у церковне життя і спробах усунути нині покійного Предстоятеля УПЦ (МП) Володимира (Сабодана) з керівництва Церквою.