• Головна
  • Новини
  • Митрополит Олександр (Драбинко) поїхав на лікування закордон. Скоро повернеться...

Митрополит Олександр (Драбинко) поїхав на лікування закордон. Скоро повернеться

02.12.2016, 13:40
Митрополит Олександр (Драбинко) поїхав на лікування закордон. Скоро повернеться - фото 1

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ (МП) виїхав за межі України. Зараз він перебуває на лікуванні у Словаччині. Як повідомив єрарх у коментарі РІСУ, цю поїздку він запланував ще два місяці назад. Завчасно дав свідчення у суді і тепер його подальша участь у розслідуванні справи не потрібна.

Владика Олександр у СловаччиніМитрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ (МП) виїхав за межі України. Зараз він перебуває на лікуванні у Словаччині. Як повідомив єрарх у коментарі РІСУ, цю поїздку він запланував ще два місяці назад. Завчасно дав свідчення у суді і тепер його подальша участь у розслідуванні справи не потрібна.

За словами митрополита Олександра, лікування триватиме до десяти днів – десь так 12 грудня він має намір повернутися додому.

«Маю ще деякі плани, пов'язані із закордонними паломництвами, але це ніяк не варто розглядати як "покинув Україну"», - наголосив єрарх.

Митрополит, щоправда, зізнався, що з огляду на інцидент з олігархом, який стався у монастирі у Корці на Рівненщині, та після пограбування помешкання, за межами України відчуває себе набагато впевненіше.

«Так, тут я відчуваю себе безпечніше, бо самі знаєте, з ким маю справу. Якщо органи кажуть, що є загроза, то вони можуть знати. Зважаючи на агресивну поведінку протилежної сторони можна очікувати будь-що», — зауважив священнослужитель у коментарі РІСУ.

«Християнину немає чого боятись - з ним Бог! Але і спокушати Бога гріх. Бог рятує людину не без самої людини, як духовно так і фізично», — додав митрополит Олександр (Драбинко).