Романа Сущенка відвідає священик УПЦ КП

17.11.2016, 10:10
Романа Сущенка відвідає священик УПЦ КП - фото 1
Адвокат неправомірно затриманого в Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив про те, що його підзахисного в СІЗО відвідає для духовної підтримки священик Української Православної Церкви Київського Патріархату.

1478672093.jpg-ddd.jpgАдвокат неправомірно затриманого в Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив про те, що його підзахисного в СІЗО відвідає для духовної підтримки священик Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Про це повідомляє Укрінформ.

«У понеділок я зустрічався з підзахисним. Роман написав дві заяви керівництву СІЗО №2, слідчому Крекову, про його відвідини єромонахом Меркурієм (Скороходом), кліриком Богородської єпархії УПЦ Київського Патріархату. Розраховуємо, що йому буде дозволено здійснювати духовну опіку. Тим більше, що право на це Роману Сущенку, особі з іноземним громадянством, гарантоване законом», - сказав Фейгін.

За його словами, в російській пенітенціарній системі взагалі заохочується відвідування затриманих і ув'язнених священиками. «Щоправда, це переважно представники Російської Православної Церкви. Але якщо Роман Сущенко належить до іншої конфесії, то він має право на відвідування саме її представника, який також готовий до цієї зустрічі», - підкреслює адвокат.

Єромонах Меркурій в особистій розмові з кореспондентом Укрінформу підтвердив інформацію, що його єпархія і він сам також готують відповідні документи для можливості відвідування і причастя вірного УПЦ КП Романа Сущенка, який зараз перебуває у СІЗО Лефортово.

Як повідомлялося, Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлене звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Сущенка під вартою. Чинний термін утримання його під вартою закінчується 1 грудня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.