В РПЦ схвалили вибір американців

09.11.2016, 13:52
В РПЦ схвалили вибір американців - фото 1
У Російській Православній Церкві сподіваються на поліпшення при Трампі всієї системи міжнародних відносин. За словами російського митрополита, американці проголосували за зміни.

Глава синодального Відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ митрополит Волоколамський Іларіон повідомив, що перемога Дональда Трампа на президентських виборах в США повинна позитивно позначитися на міжнародному стані. Про це в середу, 9 листопада, повідомив  російський Интерфакс.

Іларіон.jpeg

Так, за словами митрополита, не варто "віддаватися ейфорії з приводу перемоги республіканського кандидата". Однак з обранням Трампа, вважає митрополит, з'являється надія на "поліпшення всієї системи міжнародних відносин і створення єдиної всесвітньої коаліції проти тероризму".

Він зазначив, що його, як голову Відділу зовнішніх церковних зв'язків, на цих виборах особливо цікавила тема Близького Сходу.

"Політика Америки на Близькому Сході, починаючи з повалення Саддама Хусейна і аж до останніх подій в Сирії, була, на мій погляд, короткозорою і помилковою. Скидаючи нібито в ім'я демократії один за одним режими, які  існували в близькосхідних країнах, Америка не привела регіон ні до демократії, ні до свободи. Навпаки, вона спровокувала хаос, масовий вихід цивільного населення, геноцид етнічних і релігійних меншин», – сказав російський митрополит.

Він додав, що на цих виборах перед американцями було поставлено питання: "ви хочете, щоб все залишалося, як було, чи ви хочете змін?".

Також митрополит РПЦ вважає, що американці проголосували за зміни. На його думку, риторика кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон не переконала більшість виборців, "і навіть активна підтримка чинного президента Обами не додала їй голосів".

Нагадаємо, що за підсумками голосування в Сполучених Штатах кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп набрав 276 голосів виборців з 270 необхідних.