• Головна
  • Новини
  • Наслідуючи Путіна: в «ЛНР» зведуть пам’ятник князю Олександру Невському...

Наслідуючи Путіна: в «ЛНР» зведуть пам’ятник князю Олександру Невському

09.11.2016, 10:43
Наслідуючи Путіна: в «ЛНР» зведуть пам’ятник князю Олександру Невському - фото 1
В окупованому Луганську бойовики ЛНР, наслідуючи президента Росії Володимира Путіна, який у Москві відкрив монумент київському князю Володимиру, встановили закладний камінь пам’ятника князю Олександру Невському.

680_58jpg.jpg-ddd.jpgВ окупованому Луганську бойовики ЛНР, наслідуючи президента Росії Володимира Путіна, який у Москві відкрив монумент київському князю Володимиру, встановили закладний камінь пам’ятника князю Олександру Невському. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інформацію з сепаратистських ресурсів.

Камінь, привезений з російського міста Переславль-Залеський, де народився Невський, був встановлений біля храму, який носить ім’я канонізованого князя. На урочистому заході були присутні гості з Росії, однак хто саме, бойовики не уточнили.

Місце під забудову пам’ятника осв’ятив митрополит Луганський і Алчевський УПЦ (МП) Митрофан (Юрчук) разом із священнослужителями. Після богослужіння духовенство запросило предствників «ЛНР» піднятися до храму.

Як заявив ватажок ЛНР Ігор Плотницький, виступаючи на заході, після того, як на луганській землі з’явився цей камінь, місцеві жителі стали "ще ближче до Росії, до "руського міра".

За його словами, камінь символізує спорідненість між ними і їхньою "великою батьківщиною", а скульптура повинна з’явитися вже у першій половині 2017 року.