• Головна
  • Новини
  • Митрополит Олександр (Драбинко): Новинський повинен покаятися за втручання у церковне життя...

Митрополит Олександр (Драбинко): Новинський повинен покаятися за втручання у церковне життя

06.11.2016, 11:20
Депутат і олігарх Вадим Новинськй повинен покаятися за ганебну історію, у яку втягнув не тільки себе, але і митрополита Антонія (Паканича).

Депутат і олігарх Вадим Новинськй повинен покаятися за ганебну історію, у яку втягнув не тільки себе, але і митрополита Антонія (Паканича). Про це в колонці виданню Слово і Діло написав митрополит УПЦ МП Олександр (Драбинко), повідомляє ЛІГА.net. Він вважається потерпілим у справі про викрадення, за яким Новинському загрожує до 10 років ув'язнення.

За словами священнослужителя, Новинський впевнений у своїй безкарності, а тому не боїться постати перед українським правосуддям.

"Як і інші вітчизняні олігархи (Новинський - ред.) знає, що на пострадянському просторі актуальна єврейська мудрість: якщо проблему можна вирішити за гроші, це не проблема - це витрати", - сказав митрополит.

Валадика Олександр запевняє, що митрополит Антоній перебуває під контролем Новинського.

"Не буду приховувати: мені сумно дивитися на те, як церковний єрарх знаходиться під таким впливом світської людини", - зазначив він.

Як вважає священнослужитель, сам нардеп Новининський повинен покаятися за втручання у церковне життя і спробах усунути нині покійного, а за життя - "неугодного" йому Митрополита Володимира.

"Ви, як мінімум, повинні публічно покаятися в тому, що брали участь у цій ганебній історії", - заявив митрополит.

3 листопада стало відомо про те, що Генпрокуратура звернулася до Верховної Ради із запитом залучити Новинського до кримінальної відповідальності у справі про викрадення митрополита УПЦ МП Олександра Драбинка. 4 листопада спікер парламенту передав запит до профільного комітету. У той же час стало відомо, що Новинський покинув Україну і полетів до Греції.