• Головна
  • Новини
  • У Керчі священик УПЦ (МП) ініціює зведення каплиці на честь російських окупантів...

У Керчі священик УПЦ (МП) ініціює зведення каплиці на честь російських окупантів

13.10.2016, 08:43
У Керчі священик УПЦ (МП) ініціює зведення каплиці на честь російських окупантів - фото 1
"Найближчим часом буде закладено перший камінь у підвалини каплиці на честь героїзму та мужності кубанських козаків, що захистили Крим від українських націоналістів", - йдеться в повідомленні.

керч_мп.jpgНастоятель храму на честь апостола Андрія Первозванного (УПЦ МП) в Керчі отець Микола Зіньков за підтримки "голови Криму" Сергія Аксьонова звернувся до "отамана Кубанського козачого війська", заступника губернатора Краснодарського краю Миколи Долуди з пропозицією звести каплицю в пам'ять про події окупації Криму в 2014 році, коли "козаки"-добровольці з Кубані брали участь в анексії півострова.

Про це повідомляє Prisoned Crimea з посилання на краснодарську інформаційну агенцію "ВК Пресс".

"Найближчим часом буде закладено перший камінь у підвалини каплиці на честь героїзму та мужності кубанських козаків, що захистили Крим від українських націоналістів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що каплиця буде збудована на території храму Андрія Первозванного. Саме в ньому переховували громадян Росії, що під виглядом прочан прибули до Керчі в ніч з 27 на 28 лютого 2014 року і згодом брали участь у збройному захопленні Криму. Тієї ночі Керченську переправу раптово закрили для пасажирського сполучення. Натомість пароми переправили з Росії до Керчі автобуси з "козаками", а також людьми в камуфляжі та цивільному, що отаборилися у дворі храму; згодом частина з них вирушила на Феодосію і Сімферополь, а частина залишилася в Керчі, де пізніше зображувала місцевих мешканців на проросійських мітингах.

У вересні 2016 року протоєрей Микола Зіньков узяв участь у відкритті на території храму Андрія Первозванного пам'ятника одному з провідних діячів російського "білого руху" Петрові Врангелю.