• Головна
  • Новини
  • Новинський пов’язує обшуки у своїх компаніях із підтримкою «канонічної» Церкви...

Новинський пов’язує обшуки у своїх компаніях із підтримкою «канонічної» Церкви

29.09.2016, 14:27
Новинський пов’язує обшуки у своїх компаніях із підтримкою «канонічної» Церкви - фото 1

За останні тижні Генпрокуратура України разом з СБУ провела 23 обшуку в Миколаївській, Київській та Дніпропетровській областях у рамках кримінальної справи за фактом заволодіння майном суднобудівного заводу «Океан», доведення його до банкрутства та іншим правопорушенням.

novinskiy.jpg-dddd.jpgЗа останні тижні Генпрокуратура України разом з СБУ провела 23 обшуку в Миколаївській, Київській та Дніпропетровській областях у рамках кримінальної справи за фактом заволодіння майном суднобудівного заводу «Океан», доведення його до банкрутства та іншим правопорушенням. Бенефіціар підприємства Вадим Новинський пов'язав кримінальне розслідування з його підтримкою УПЦ (МП) і закликав західних політиків чинити тиск на українську владу, повідомляє "Релігія в Україні".

23 вересня депутат від Опозиційного блоку Вадим Новинський в своїй колонці в британській газеті The Guardian пов'язав обшуки в його компанії з підтримкою хресного ходу УПЦ (МП) влітку цього року.

Новинський вважає, що кримінальне переслідування він отримав у відповідь за підтримку хресного ходу.

"Прийшов час друзям України на Заході відмовити в підтримці тим, хто в українському уряді заохочує радикалізм, нетолерантність і войовничість. Україна відчайдушно потребує мир зі своїми сусідами. Країна потребує національного примирення. Вона повинна поважати законні права опозиції", - пише він.

Крім того, Вадим Новінський провів зустрічі з європолітиками, що входять у "коло друзів" Росії. Так, днями він зустрівся з віце-президентом сенату Італії Гаспаррі, з яким обговорив ситуацію в Україні. У підсумку 29 європейських політиків і громадських діячів з Італії, Греції, Австрії підписали петицію до Президента України Петра Порошенка з закликом забезпечити права парламентської опозиції і незалежних медіа.

В Україні ж Вадим Новинський посилив антизахідну риторику, попереджаючи виборців про змову уряду країни з Міжнародним валютним фондом. Разом з колегами по фракції він зареєстрував проект постанови Верховної Ради з вимогою до уряду розкрити зміст угод з МВФ.

У свою чергу, Генпрокуратура України повідомила, що в ході досудового розслідування на причетність до скоєння правопорушень перевіряються всі особи, задіяні в процедурі банкрутства установи, зокрема, ліквідатори, посадові особи ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод" Океан "", "Смарт-Холдинг" і ін., до яких причетний Новинський.