• Головна
  • Новини
  • Митрополит Олександр (Драбинко): Побоююсь, що Новинський знову хоче звести на Київський "трон" владику Антонія...

Митрополит Олександр (Драбинко): Побоююсь, що Новинський знову хоче звести на Київський "трон" владику Антонія

14.09.2016, 15:35
Митрополит УПЦ (МП) Олександр (Драбинко) застерігає, що олігарх Вадим Новинський – головний церковний меценат не відмовився від ідеї поставити на чолі Церкві свою людину.

Митрополит УПЦ (МП) Олександр (Драбинко) застерігає, що олігарх Вадим Новинський – головний церковний меценат не відмовився від ідеї поставити на чолі Церкві свою людину.

Таку думку єрарх висловив у своїй авторській колонці на сторінках Української правди.

За словами митрополита Олександра, спочилий Предстоятель Володимир (Сабодан) завжди говорив про неприпустимість втручання бізнесу, політики у справи Церкви. Саме тому він виступив проти протеже Новинського у церковній сфері — митрополита Антонія (Паканича), якого "родина" Януковича хотіла посадити на предстоятелську кафедру.

«Колишньому президентові був потрібен слухняний Предстоятель. Прекрасно розуміючи, що Митрополит Володимир не буде таким, він намагався усунути його, а на звільнене таким чином місце — поставити іншого кандидата», - заявив владика Олександр.

Митрополит Олександр (Драбинко) зауважує, нині нардеп Новінський постійно супроводжує Митрополита Онуфрія у всіх його поїздках. Робить олігарх це неспроста. Проте багатьох людей це дивує та непокоїть.

«Певний, що Митрополит Онуфрій як Предстоятель і монах, розуміє, що ця нав’язливість нашого багатого православного брата не личить УПЦ та робить їй ведмежу послугу. Митрополит Онуфрій — людина монашеського складу, не властолюбна і не політизована», - пише владика.

«Саме тому я побоююсь, що Новинський і його друзі-бізнесмени можуть знову повернутися до свого сценарію обрання "потрібної людини". Тобто знову спробувати звести на Київський "трон" владику Антонія. Причому зробити це так само, як вони намагалися це свого часу зробити з Митрополитом Володимиром. Змусити Митрополита Онуфрія піти на спокій або усамітнитися для молитви на Святій Горі. А на київську кафедру звести іншу людину з іншими моральними якостями та явним смаком до політики», - зазначає митрополит УПЦ (МП) Олександр (Драбинко).