• Головна
  • Проекти
  • Архиєпископ Кримський УПЦ КП попросив Патріарха Кирила і лідера мусульман Росії зробити все, щоб звільнили політв’язнів...

Архиєпископ Кримський УПЦ КП попросив Патріарха Кирила і лідера мусульман Росії зробити все, щоб звільнили політв’язнів

30.08.2016, 11:28
Архиєпископ Кримський УПЦ КП попросив Патріарха Кирила і лідера мусульман Росії зробити все, щоб звільнили політв’язнів - фото 1
Архиєпископ Сімферопольський і Кримський Климен(Кущ) звернувся з листом до Глави РПЦ Кирила і духовного лідера мусульман Росії Шейха-уль-Іслама через застосування каральної системи до заступника глави Меджлісу Ільмі Умерова.

Архиєпископ Сімферопольський і Кримський Климен(Кущ) звернувся з листом до Глави РПЦ Кирила і Верховного муфтія Росії Шейха-уль-Іслама через застосування каральної системи до заступника глави Меджлісу Ільмі Умерова.

Климент.jpg

Текст звернення оприлюднив на своїй сторінці у Facebook повідомив глава Меджлісу Рефат Чубаров.

«Звернутися до Вас, глави Російської православної церкви і духовного лідера мусульман Росії, мене змусило кричуще застосування каральної системи Росії в ХХІ столітті по відношенню до людини – творіння Божого», – йдеться у листі архиєпископа Климента.

Він наголошує, що не хоче їх вчити Святому Письму і Корану, в яких Всевишнім закладена основа світобудови: Любов, Співчуття і Всепрощення, але хоче звернути увагу на те, що відбувається сьогодні в Криму.

«24 серпня 2016 року стало днем, що переповнило чашу людського терпіння. Побачене мною в психіатричній лікарні Сімферополя шокувало мене. Порушені всі норми моралі в ставленні до Ільмі Умерова. Всепрощення і милосердя не мають ніякого значення», – заявив Климент.

Він закликав: «Якщо Ви в своєму серці маєте страх Божий, якщо все сказане Вами з амвонів – не порожні слова, зробіть все, щоб звільнити Умерова, Сенцова, Кольченка, Костенка, Чернія, Чийгоза та багатьох інших невинних громадян України, заґратованих за свої переконання».