• Головна
  • Новини
  • На Рівненщині вимагають позбавити Новинського депутатської недоторканості за розпалювання міжконфесійної ворожнечі...

На Рівненщині вимагають позбавити Новинського депутатської недоторканості за розпалювання міжконфесійної ворожнечі

12.08.2016, 11:17
На Рівненщині вимагають позбавити Новинського депутатської недоторканості за розпалювання міжконфесійної ворожнечі - фото 1
Депутат Рівненської облради Олександр Савчук просить Президента України, Генерального прокурора України та Голови Служби Безпеки України розпочати процедури позбавлення депутатської недоторканості народного депутата України Вадима Новинського.

novinskiy.jpg-dddd.jpgДепутат Рівненської облради Олександр Савчук просить Президента України, Генерального прокурора України та Голову Служби Безпеки України розпочати процедури позбавлення депутатської недоторканості народного депутата України Вадима Новинського.

Відповідний проект звернення Савчук зареєстрував на сайті обласної ради.

Рівненський депутат вважає, що Новинський причетний до розпалювання міжконфесійної ворожнечі та нетерпимості до інших віросповідань та до погроз священнослужителю та державному посадовцю.

У зверненні, зокрема, йдеться:

«Протягом 2015-2016 рр. країною агресором – Російською федерацією нагнітається загострення ситуації в релігійному питанні з ціллю недопущення створення в Україні Єдиної Помісної Православної Української Церкви.

Організовуються поїздки так званих паломників, під рясою яких, видно спортивне взуття, для протистояння з громадами що реалізовують своє право на свободу віросповідання, як віряни УПЦ Київского Патріархату.

Проводяться інші будь-які провокації, зіштовхування віруючих задля кровопролиття, порушення прав громадян на свободу віросповідання. І все це є наслідком втручання Російської Православної Церкви на замовлення «Кремля» у внутрішні справи України.

Одним із основних фінансистів та організатором протистоянь у Рівненській області і відстоювання інтересів РПЦ в Україні є народний депутат України Новинський В. В.

Він погрожував фізичною розправою голові Дубенської районної адміністрації Парфенюку Юрію Васильовичу за його особисту участь в переговорах з метою усунення протистояння між конфесіями УПЦ КП та УПЦ (МП).

Привселюдно застосовував фізичну силу та погрожував вбивством митрополиту Переяслав-Хмельницького і Вишневського УПЦ (МП) Олександру Драбинку за його вільне бачення релігійної потреби України та українців, як це було в м. Корець Рівненської області.

Такі дії не відповідають статусу народного депутата України, суперечать присязі, яку він давав народу України, направлені на розпалювання релігійної ворожнечі, дискримінаційному ставленні та нетерпеливості до інших віросповідань, організацію безпорядків на мирній території України».